Kadın ve çocukları ilgilendiren madde Cumhur İttifakı tarafından reddedildi

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, 10 aydır komisyonda bekleyen kadın ve çocukların sorunlarını çözüme kavuşturmak için Mersin Baro Başkanlığı ile imzalanacak protokol ile ilgili madde AKP ve MHP’li meclis üyeleri tarafından reddedildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Aralık Ayı Toplantısı’nda kadın ve çocuk sorunlarına ilişkin yapılacak olan ortak çalışmalara ilişkin işbirliği koşullarının belirlenmesi amacıyla Mersin Baro Başkanlığı ile imzalanacak protokol ile ilgili imza yetkisinin Başkan Seçer’e verilmesini kapsayan madde Cumhur İttifakı’na mensup Meclis üyelerinin oy çokluğu ile reddedildi. Başkan Seçer, ilgili teklifin daha önce 14 Şubat’ta komisyona sevk edildiğini ve o tarihten beri komisyonda beklediğini belirterek, “Bunu da karara bağlamanın doğru olduğunu düşündüğüm için resen bugünkü gündeme alma ihtiyacı duydum. Şimdi burada Baro ile bizim yapacağımız protokol maddi bir işbirliği protokolü değil. Ortak bir çalışma yürütmek istiyoruz. Hangi konuda? Kadın ve çocuk konusunda. Günümüzün de en hassas 2 konusu: Kadın ve çocuk. Baro’nun da şu anda, hangi siyasi parti olursa olsun, bütün üyelerimizin, üyesi olduğu, hukukçu arkadaşlarımızın, Meclis’te yer alan avukatlarımızın üyesi olduğu Baro. Bunlar gönül işi, bir para karşılığı yapılan işler değil. Bizlerle de yapılan görüşmelerde bir işbirliği çağrısı oldu karşılıklı olarak ve tabi ki bu yetkiyi Meclis’ten almamız gerekiyor. Bugün gündeme taşıdığımız konu da bu” dedi. Baro ile yapılacak protokolün kapsamını Meclis üyeleri ile paylaşan Seçer, “Danışmanlık, bilgilendirme, yönlendirme, eğitim desteği sağlamak. Hepsi bu. Bizim onlara yapacağımız ulaşım, kırtasiye, tanıtım olanakları ve imkânlarından yararlandırmak” diye konuştu.

“Bu kadar altında buzağıyı aramayı gerektiren bir durum yok”

Seçer, bir meclis üyesinin diğer kurumlarla da iş birliği yapılması yönündeki açıklamalarına açıklık getirerek, şunları söyledi:“Bizim Kadın Dairemiz geçen hafta 3 üniversite ve Aile Bakanlığı ile ortak bir toplantı yaptı. Biz Bakanlık ile her ay düzenli toplantılar yapıyoruz. Kadın Konukevimiz var. Yani bu alanda yaptığımız çalışmaları sadece bir ya da birkaç sınırladığımız kurumla yapmıyoruz. Kamu kurumları da var. Biz kanundan aldığımız yetki ile zaten bu görevi yapıyoruz. Örneğin, Kadın Konukevi’ni biz kurarken, Belediye kendi kararı ile elbette bir karar veriyor, buna ihtiyaç görüyor, yapıyor ama belirli kanun çerçevesinde bunu yapıyor. O koşulları yerine getiriyor. Bakanlık izni ile yapıyor. Bakanlık’tan sürekli denetim geliyor. Bakanlık’la iş birliği oluyor gibi bu çalışmaları çoğaltabiliriz. Yapılan çok değerli bir iş. Ağırlığı olan bir iş. Ama bu kadar altında buzağıyı aramayı gerektiren bir durum yok. Ben de öyle tamamlayayım. Tabi takdir yükle Meclisindir.”

Konuşmaların ardından ilgili madde Cumhur İttifakı üyeleri tarafından oy çokluğuyla reddedildi.

Paylaş

İlgili Yazılar