Kadınlar anısına sergilenen resimler çalındı

8 Mart etkinlikleri kapsamında, öldürülen kadınlar anısına Hastane Caddesinde yapılan açık hava sergisinden resimler kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce çalındı. Serginin küratörü Nurseren Tor, olaya ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Haber- Fatoş Sarıkaya

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Mersin Art 2021 etkinlikleri kapsamında Mersin’de katledilmiş kadınların anısına “Melekleri Öldürmeyin!”  adlı sergi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 8-15 tarihlerinde sergilenmek üzere Hastane Caddesinde açılmıştı. Açık hava sergisinde 104 baskı resim, pandemi nedeniyle cadde üzerinde havada asılarak sergilenmişti.

Bu sabah saatlerinde esnaflardan Özcan Demir, sergiyi gezmeye gidenlerin beyanı üzerine caddeye gittiğinde sadece 11 resim kaldığını gördüğünü söyledi. Bunun üzerine yapılan teyit sonucunda 104 resimden 93’ünün çalındığı tespit edildi.

Konu ile ilgili suç duyurusunda bulunan Plastik Sanatlar Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Nurseren Tor, “Mersin Üniversitesi Plastik Sanatlar Topluluğu misyonu gereği sanatı yaygınlaştırmak, sanatı toplumla buluşturmak ve nitelikli eserlerin yapılması ve sanatçı istihdamında gençleri ve fakültemizden mezun olan sanatçı adaylarını motive etmektir. Böylesi masum amaçlarla açılmış bu serginin de acı bir şekilde katledilmesini kınıyorum.” şeklinde konuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar