Kadınlar Birlikte Güçlü: Hayatımız ailelerinize sığmaz

Kadınlar Birlikte Güçlü, AKP-MHP iktidarının kadın ve LGBTİ+’lara yönelik saldırılarına ve kutsal aile dayatmalarına tepki göstererek, “Biz bütün bu hakları mücadelemizle kazandık. Erkeklerin, iktidarın hayatlarımız üzerinde böyle kararlar vermesini de mücadelemizle engelleyeceğiz” dedi.

Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG), LGBTİ+’ların ve kadınların özgürlüğüne yönelik körüklenen nefret ve şiddete, yaşamlarını aile ve ev içine sıkıştırılmasına yönelik politikalara karşı “Hayatlarımız ailenize sığmaz” diyerek Kadıköy’deki Süreyya Operası önünde buluştu.

“Kutsal aile bir yalan”, “Mezbiyen”, “Boşanın, boşanın, boşanın”, “Hayatlarımız ailelerinize sığmaz” sloganlarının öne çıktığı dövizler taşıyan kadınlar, “Hayatlarımız ailelerinize sığmaz” pankartı açtı. Haklarına sahip çıkacaklarının altını çizen kadınlar, “Gelsin baba gelsin koca gelsin devlet gelsin cop; inadına isyan, inadına isyan, inadına isyan”, Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz”, “Genel ahlak kimin ahlakı”, “Kadınlar birlikte birlikte güçlü”, “Trans cinayetleri politiktir”, “Hayatımız bizim, aileniz sizin olsun” sloganlarını sık sık attı.

HANGİ AİLE KUTSAL?

“Hangi aile kutsal” diye sorduklarını kaydeden İrem Kayıkçı, “Çocuk bakımı, yaşlı bakımı, temizlik, herkesin hayatını düşünmek derken emeğimizin görünmezleştiği ve karşılıksız sömürüldüğü aile mi? Hangi aile kutsal? 6 yaşından itibaren bir çocuğu istismar eden, istismarı gizleyen, ‘dinimiz’ diyerek savunan aile mi? Hangi aile kutsal!? Bize çocukluğumuzdan itibaren nasıl davranmamız gerektiğini söyleyen, dayatan; arzularımızı, isteklerimizi, var oluşumuzu yok sayan aile mi? Yoksa kadınları öldüren, şiddet uygulayan erkeklerin reis olduğu aileler mi” sorularını yöneltti.

‘MAKBUL KADIN OL DAYATMALARINA KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

AKP’nin toplum nezdinde kaybettiği rızayı aile politikalarıyla, kadınların aile içinde erkekler tarafından baskı altına alınacağı vaadiyle kazanmaya çalıştığının altını çizen Kayıkçı; dinci baskılar, LGBTİ+ düşmanlığı, milliyetçiliğin aile üzerinden yeniden tanımlandığına dikkat çekti. “İçinde sömürünün, istismarın, şiddetin olduğu hiçbir aile kutsal bu yeniden tanımlamalar da asla kadınların, çocukların, LGBTİ+’ların iyiliği için değildir” diyen Kayıkçı, boşanmanın önlenmesine, nafaka hakkının gasp edilmesine, “makbul kadın ol, çocuk yap” dayatmalarına karşı bugüne kadar direndikleri gibi bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Paylaş

İlgili Yazılar