Kadir Şeker’e 12,5 yıl hapis cezası verildi

Konya’da erkek arkadaşı tarafından şiddete uğrayan Ayşe Darlı’yı korumak isterken Özgür Duran’ı kalbinden bıçaklayarak öldüren Kadir Şeker’e ‘Kasten adam öldürme’ suçundan 12,5 yıl hapis cezası verildi.

Şubat ayında parkta şiddete maruz kaldığını düşündüğü Ayşe Darlı’yı korumak üzere olaya karışan ve Özgür Duranı’n ölümüne sebebiyet veren 20 yaşındaki Kadir Şeker’e 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Sanık Kadir Şeker savunmasında, “Kimseye zarar vermek gibi bir niyetim yoktu. Kadın iyi olduğunu söyledikten sonra oradan ayrılıyordum ki arkamdan saldırdı, yere düştük. Olay yerinden ayrılırken yaralandığının farkında değildim. Hayatını kaybetmesine çok üzüldüm. Çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Kadir Şeker’e ‘Kasten adam öldürme’ suçundan önce müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra bu cezayı suçu haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 15 yıla indirdi. Mahkeme,  Şeker’in duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 12,5 yıla indirdi.

Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, karara itiraz için istinaf mahkemesine başvuracaklarını söyledi.

Paylaş

İlgili Yazılar