Kız çocuklarını karma eğitim değil, eşitsizlikler okuldan uzak tutuyor

Eğitim Sen Mersin Şubesi Kadın Sekreteri Duygu Taner, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karma eğitimi hedef alan sözlerine karşılık, “Eşitsizlikler, erken yaşta zorla evlendirmeler, yoksulluklar gibi birçok neden varken karma eğitimin kız çocuklarının okula gitmesinde bir engelmiş gibi sunulması çok sıkıntılı” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, “Çocuklarını okula göndermeyen aileleri ikna etmek adına gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz” sözlerine tepkiler sürüyor. Karma eğitimi ve eşitliği hedef alan bu söyleme başta kadınlar olmak üzere toplumun birçok kesimi sesini yükseltmeye devam ediyor. 

Konuya ilişkin Kadından Haber’e değerlendirmede bulunan Eğitim Sen Mersin Şubesi Kadın Sekreteri Duygu Taner, kız çocuklarının okula gidememesinin önünde birçok engelin bulunduğuna dikkat çekti.

Taner, şu ifadeleri kullandı:

“Kız çocuklarının ve genç kızların eğitimde yeteri kadar yer alamamasının sebebi karma eğitime bağlanması, siyasal iktidarın kendi yaşam tarzını hayata sokmaya çalışmasının bir parçası olarak görüyorum. Eşitsizlikler, erken yaşta zorla evlendirmeler, yoksulluklar gibi birçok neden varken bunları bir kenara atıp karma eğitimin kız çocuklarının okula gitmesinde bir engelmiş gibi sunulması çok sıkıntılı ve yanlış. Kız çocuklarının eşit şartlarda eğitim alması, özgür bireyler olarak hayata kazandırılmaları açısından karma eğitim elzem”

Fatoş SARIKAYA/ MERSİN

Paylaş

İlgili Yazılar