LGBTİ+ Dernekleri: kriminalize etme girişimlerine karşı mücadele edeceğiz

LGBTİ+ dernekleri;  Boğaziçi Üniversitesi’nde polis şiddeti, LGBTİ+’ları hedef alan karalama kampanyaları ve son olarak Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün kapatılmasına ilişkin açıklama yayımladı.

Yayımlanan açıklamada LGBTİ+ dernekleri, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerin demokratik protestolarına uygulanan polis şiddetini ve kamu görevlileri eliyle yürütülen LGBTİ+ düşmanı karalama kampanyalarına itiraz ettiklerini dile getirdiler. LGBTİ+’lara ve LGBTİ+’ların ifade ve örgütlenme özgürlüklerine saldırılar, ayrımcılık ve nefret söylemlerinin kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: LGBTİ+’ların hedef gösterilmesi, aşağılanması, hak savunucularının marjinalleştirilmeleri ayrımcılık ve suçtur. Öğrencilerin protesto ve ifade özgürlükleri hakkı, demokratik bir toplumun olmazsa olmazıdır. Söz konusu hedef gösterme ve karalama kampanyalarının bir sonucu olarak Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün kapatılması, bu kararın kulübe bildirilmeden önce sosyal medyada paylaşılması çok açık bir şekilde LGBTİ+’ların  ifade ve özgürlüğünün ihlal edilmesi demektir.

LGBTİ+’lara karşı her türlü aşağılama, utandırma ve kriminalize etme girişimlerine karşı mücadele eden bizler Onur Yürüyüşlerinde olduğu gibi aşağı bakmayacağız. Çünkü hepimizin birbirinde ve gökyüzünde bulduğu, özgürleşmenin olmazsa olmazı gökkuşağı var. Hep beraber, toplumsal barış içinde yaşamak için göğe bakalım.

17 Mayıs Derneği

Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği

Genç LGBTİ+ Dayanışma Derneği

HEVİ LGBTİ+ Derneği

Kaos GL Derneği

Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği

LİSTAG (LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği)

Muamma LGBTİ+ Eğitim, Araştırma ve Dayanışma Derneği

Özgür Renkler Derneği

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği

SPoD

Ünikuir Derneği

Paylaş

İlgili Yazılar