LGBTİ+’ları hedef alan mitinge tepki: Kabul edilemez

Haber- Fatoş Sarıkaya

LGBTİ+’ları hedef alan nefret mitingine çağrının kamu spotu olarak televizyonlarda yayınlanmasını değerlendiren Mersin 7 Renk Derneği Başkanı Yağmur Arıcan, “Anlamsız, içi tamamen boş bir yürüyüşün RTÜK tarafından, devlet kanalında yayınlanması kabul edilemez” dedi.

Büyük Aile Platformu, yarın İstanbul Saraçhane’de “Büyük Aile Buluşması” adı altında LGBTİ+ karşıtı bir miting ve yürüyüş düzenlemeye hazırlanıyor.

“Büyük Aile Buluşması” adlı mitingin duyurusu Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) onaylı kamu spotuyla televizyon kanallarında yayınlanması büyük tepki topluyor.

Mersin 7 Renk Derneği Başkanı Yağmur Arıca, konuya ilişkin Kadından Haber’e değerlendirmede bulundu.

“BU ÜLKENİN LGBTİ+’LARDAN DAHA BÜYÜK SORUNLARI VAR”

Yağmur Arıcan, aynı mitingin daha önce de yapıldığını fakat istenilen kitleselliğin yakalanmadığına işaret etti. Türkiye’nin LGBTİ+’lardan çok daha büyük sorunları olduğuna değinen Arıcan, “Anlamsız, içi tamamen boş bir yürüyüş. Bilimsel hiçbir tarafı yok. Daha önce de yaptılar bu mitingi fakat istedikleri kitleyi oluşturamıyorlar, oluşturamayacaklar da. Çünkü insanların derdi LGBTİ+lar değil. Ülkenin bambaşka sorunları var” dedi.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

İktidarın LGBTİ+’lara yönelik kullandığı nefret dilinin muhalefette de karşılığını bulduğunu belirten Arıcan, muhalefeti eleştirdi:

“Kökten dinci tarikatlar bir şekilde kendi kitlesine bunu yayıyor ancak bu kitle bizim için çok önemli değil. Asıl önemli olan bu nefret dalgasının muhalefette karşılık bulması. İktidar sürekli LGBTİ+’lar diye söylemde bulunurken muhalefetin de aynı dille onlara cevap vermesi üzücü. Şimdi asıl önemli olan bunun meclise taşınması, mecliste nefretin yasalaşması… Ne yazık ki demokrasiyi en güçlü argümanlarla savunanlar LGBTİ+’lar linç edilirken sessiz kalıyorlar”

MÜCADELE VURGUSU

Yağmur Arıcan yaşananları kaygı verici bulsa da, “Biz 12 Eylül sürecinde daha dipleri gördük. Tüm o süreçlerle başa çıktık, Tayyip hükümetiyle de bu tür güruhlarla da başa çıkmasını bileceğiz” diyerek mücadele vurgusu yaptı.

Paylaş

İlgili Yazılar