Büyükşehir Belediyesi kadın, çocuk ve aileye 2021’de 5.3 milyon lira ayırdı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 2020 yılında 15 projeye imza attı. Projelerden şu ana kadar toplam 93 bin 640 vatandaş yararlandı. 2021 yılında ise 5 milyon 300 bin bütçeyle SMA Hastalarına Destek Projesi, Kadın-Çocuk Festivalleri, Kadınlara Mali Kaynak Yaratma Projesi, Yeni Kadın Konukevi Projesi ve Baba Destek Programı gibi 33 yeni projenin daha hayata geçirilmesi planlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldikten kısa bir süre sonra kurduğu Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, yeni kurulmasına rağmen 2020 yılı içerisinde 15 projeyi hayata geçirdi. Başkan Seçer’in meclis toplantısında “Çok güzel işler yapan dairelerimizden bir tanesi” dediği Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, 2021 yılında ise 5 milyon 300 bin liralık bütçeyle 33 yeni projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyor.

Projelerden toplam 93 bin 640 vatandaş yararlandı

2020 yılında hayata geçirilen 15 projeden 64 bin 245 çocuk, 28 bin 374 yetişkin, 622 özel gereksinimli birey ve 399 aile olmak üzere toplam 93 bin 640 vatandaş yararlandı. Türkiye’de bir ilk olarak Mersin Sebze Meyve Toptancı Hali’ne kreş kazandıran daire, kentin toplam 2 noktasında açtığı kreşlerde 35 çocuğa okul öncesi eğitim verdi. Öğrenci Çalışma Merkezi’nden ise 4 bin 518 öğrenci faydalandı.

Yıl boyu etkinlikler, kurslar ve eğitimler gerçekleşti

Özel günlerde ve yılın farklı zamanlarında yapılan etkinliklere 13 bin 363 çocuk, 7 bin 239 yetişkin ve 26 engelli birey olmak üzere toplam 20 bin 628 kişi katılım sağladı. Etkinlik ve Sanat Merkezi ile Halk Sanat Atölyesi’nde ise düzenli olarak gerçekleştirilen kurslar, eğitimler ve etkinliklere toplam 26 bin 904 kişi katıldı.  

Kadınlar her alanda desteklendi

Kadınlara yönelik Kadın Danışma Merkezi’nde danışmanlık hizmeti sağlanırken, Kadın Sığınma Evi’nde ise 672 vatandaş misafir edildi. Kadınlara ayrıca Hukuki Danışmanlık hizmeti de verildi. Gazi Çiftliği’nde ise kadınlara mali kaynak yaratma çalışmaları gerçekleştirilerek, toplam 102 kadına para kazanma olanağı sağlandı.

Gezilerle, 3 bin 165 vatandaşa kenti tanıma imkanı sunuldu

Yıl boyunca kentin birçok noktasına geziler düzenlendi, 3 bin 165 vatandaşa kenti tanıma imkanı sunuldu. Ayrıca Terapi Merkezi, MEŞOT Danışma Merkezi, Git-Dinle-Çöz ve Atgirmez Eğitim Atölyesi de hayata geçirilen projelerden bazıları oldu.

“Çok güzel işler yapan dairelerimizden bir tanesi”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2020 yılı içerisinde hayata geçirdikleri ve 2021 yılı için planladıkları çalışmaları anlattı. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi için “Çok güzel işler yapan dairelerimizden bir tanesi” diyen Başkan Seçer, toplamda 31 bin 971 vatandaşa hizmet veren Tarsus Gençlik Kampı’ndan da bahsetti. Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Kadın dairemiz de önemli çalışmalar yaptı. Çocuğa dokunuyor, kadına dokunuyor, engelliye dokunuyor, her türlü etkinliği yapıyor. Sanatsal faaliyetleri sürdürüyor. Kadın Sığınma Evi’ni çok önemsiyoruz. Yine Tarsus Gençlik Kampı’nı çok farklı bir hale getirdik. Orayı ziyaret etmenizi arzu ederim. Bizim rutin programlarımız var. Emekliler, engelliler, çocuklar, gençler, kadınlar. Her sosyoekonomik sınıftan insanlar. Oraya götürüyoruz, orada ağırlıyoruz. Hoşça vakit geçirmelerini sağlıyoruz.”

2021 yılın için 33 yeni proje planlanıyor

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 2021 yılında ise 5 milyon 300 bin liralık bütçeyle 33 yeni projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. SMA Hastalarına Destek, Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme,  Kadın-Çocuk Festivalleri, Kadınlara Mali Kaynak Yaratma, Çocuk Meclisi, Gezici Survivor, Kreş, Yenice Yaşar Bayboğan Toplum Merkezi, Atayurt Dokuma Atölyesi, Yeni Kadın Konukevi, Darısekisi Köy Kalkınma, Yüz Bin Deniz Yıldızı ve Baba Destek Programı gibi dikkat çeken projeler 2021 yılı için planlandı.

Paylaş

İlgili Yazılar