Mersin Kadın Platformu’ndan Tutum Belgesi

Mersin Kadın Platformu, kentteki kurum ve kuruluşlardaki eril dile, tacize, şiddete karşı tutum belgesi hazırladığını duyurdu.

Haber- Ceren İnan

Birçok kurum ve kuruluş içinde yaşanan şiddet, taciz, mobbing ve hak ihlalleri karşısında izlenecek yollara ve alınacak tutumlara ışık tutacağı belirtilen genel ilkeler belgesinin hazırlık aşaması tamamlanıyor. Kadına ve LGBTİ+lara yönelik ayrımcılık, şiddet, taciz gibi durumlarda Mersin Kadın Platformu’nun tavrı ve yaptırımlarını kapsayacak belgenin hazırlanışında alanında uzman psikolog, hukukçu ve sağlıkçıların görüşlerinden faydalanılıyor.

Deklarasyon açıklamasında, “Örgütlenmenin yönetici kadroları, kadro adaylarının yürütülen politikaların temsilcisi olarak yer aldığı her alanda bu ilkelerin ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin gereklerinin farkında olması, bunların tüm kadrolara iletilmesinde yönlendirici olması önemlidir. Tüm bu kurumların yönetici kadrolarının, kurul üyelerinin, temsilcilerinin işaret edilen ilkeler ve gerekler kapsamında tutumlarını gözden geçirerek buna göre hareket etmesi taleplerimizin başında yer almaktadır. Ve elbette tüm süreç içerisinde uygulanacak politika, tutum ve davranışlar konusunda taviz vermeden takipçi olacağımızı da belirtmek isteriz. Alınan kararlarda, tercih edilen seçimlerde, çizilen yol ve yöntemlerde bunun göz önünde bulundurulması en bariz taleptir.” diyerek amaçlarını açıklayan platform üyeleri kurumsal dönüşümü sağlayacak yöntemlerin hızlı bir şekilde yeni yıl öncesi kurumlar ve kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Paylaş

İlgili Yazılar