Mersin’de çocuk istismarı protesto edildi

Mersin’de kadınlar, Hiranur Vakfı’nda yaşanan çocuk istismarını protesto ederek, “Çürümüş erkek iktidarınızı yıkacağız” dedi.

Mersin Kadın Platformu, Pozcu’da yaptıkları basın açıklamasıyla İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını müridi ile evlendirmesine tepki gösterdi. “AKP elini çocuklardan çek” sloganlarının atıldığı açıklamaya çok sayıda kadın katıldı. Platform adına basın metnini okuyan Elmas Kara, “Tarikat ve cemaatler kapatılsın. İstismarın aklanmasına, üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz!” diye konuştu.

“Çocuk istismarı politiktir”

Aile Bakanı Derya Yanık’ın konu ile ilgili açıklamalarını istismarın olağanlaştırması anlamına geldiğini söyleyen Elmas Kara, “Bir kadının çocukluğu boyunca ailesinin suç ortaklığıyla istismara maruz bırakıldığına dair beyanları adları cinsel istismar, taciz, tecavüz ile sıkça anılan cemaat, tarikat ve dini vakıfların kirli yüzünü bir kez daha açığa çıkarmıştır. Bu istismara ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ‘çocuk istismarı, çocuğa yönelik istismar suçları siyasetin konusu değildir. Bunlar son derece insani ve her zeminde, her toplumda karşılaşılabilecek durumlar’ diyerek istismarı olağanlaştırıyor. Biz bu istismarların münferit olmadığını AKP iktidarının tüm kurumları ile çocuk istismarının suç ortağı olduğunu biliyoruz.” ifadelerini kulandı.

Çocuğa yönelik her türlü şiddet ve cinsel istismarın politik olduğuna vurgu yapan Kara, “Çocuğa yönelik istismarı ‘küçüğün rızası vardır’ diyerek savunan Adalet Bakanının olduğu, Milli Eğitim Bakanlığının tarikat ve dini vakıflarla protokol yaptığı, tarikat ve cemaatlerin siyasi iktidar tarafından sırtının sıvazlandığı bir ülkede çocuk istismarının siyasi olmadığını söyleyen Derya Yanık da iktidarın diğer kurumları gibi istismarın üstünü örtmeye çalışmaktadır. Çocuğa yönelik her türlü şiddet ve cinsel istismar politiktir. Çocukları şiddete ve istismara karşı korumak devletin yükümlülüğündedir.” dedi.

“Özgür basının yanındayız”

Söz konusu cinsel istismarı yaptığı haberle ortaya çıkaran ve hedef haline gelen gazeteci Timur Soykan’ın özelinde özgür basının yanında olduklarını dile getiren Elmas Kara şunları söyledi: Günlerdir cinsel istismarın üstü örtülmeye failleri aklanmaya çalışılırken, Birgün gazetesindeki haberi ile bu suçu ortaya çıkaran Timur Soykan’a karşı aynı gerici odaklar tarafından linç kampanyası yürütülmüştür. Sansür yasası ile basını susturmak isteyen AKP-MHP iktidarının bu yasayla aynı zamanda kadına ve çocuğa yönelik şiddetin de üstünü örtmek istediği açıktır. Bu olayla özgür basının ve haber alma özgürlüğünün ne kadar hayati olduğu bir kez daha açığa çıkmıştır. Hakikati açığa çıkaran Timur Soykan’ın ve özgür basının yanındayız.

Bu ülkede çocuklar, kadınlar güvende değil. Bu ülkede çocuk istismarcıları, şiddet failleri devlet tarafından korunuyor. AKP iktidarının tarikatlar istedi diye çocukları koruyan İstanbul Sözleşmesinden bir gece yarısı çekilmesinin nedeni açıktır.  Kadın, LGBTİ­ ve çocuk düşmanı bu gerici ittifak karşısında İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya devam edeceğiz.”

Paylaş

İlgili Yazılar