Mersin’de erkek şiddeti tırmanışta: Bir kadın dövülerek işkenceye maruz kaldı

Mersin’de bir kadın Hasan Sevinçer adlı bir erkek tarafından beyzbol sopasıyla öldüresiye dövülerek defalarca bıçaklandı ve işkenceye maruz kaldı.

Haber- Fatoş Sarıkaya

Mersin’de Eylül ayı içerisinde 3 kadın 1 kız çocuğu erkek şiddeti yüzünden yaşamını yitirdi. Bir gün önce Nur Efşan T. adlı kadının ölüm haberini alan Mersin bugüne de başka bir kadının şiddet haberi ile uyandı.

Mersin‘in Erdemli ilçesinde Hasan Sevinçer adlı bir erkek, sevgilisi Rahime E.’yi kuzeni ile birlikte öldüresiye dövdü. 1 aylık hamile olan Rahime E. beyzbol sopasıyla darp edilip defalarca bıçaklanması sonucu bebeğini kaybetti. Genç kadın Erdemli Devlet Hastanesinde yoğun bakım servisinde tedavi altına alınırken, şiddet faili Hasan Sevinçer ve kuzeni ise silahla yaralama ve hürriyeti yoksun kılma suçlarından sevk edildikleri Sulh Ceza hakimliğince tutuklandı.

“En ağır cezayı alana kadar mücadele edeceğiz”

Kadından Haber’in ulaştığı mağdur Rahime E.’nin kız kardeşi Ayça S., şiddet faili erkeğin ablasından sürekli para istediğini ve hep bu yüzden tartıştıklarını söyledi. Sönmez, “Hasan Sevinçer Mart ayından bu yana ablamın peşini bırakmıyor. Sürekli kendisinden para istiyordu. Bu nedenden dolayı aralarında tartışmalar yaşanıyordu zaten. Son olay da yine aynı sorundan dolayı çıkmış. Ablamdan para isteyen Hasan Sevincer, ret cevabını alınca önce babasının mezarına götürüp orada ölüm tehditlerinde bulunmuş, sonra da kuzeni ile ablama beyzbol sopasıyla vurmuşlar. Bıçakla yaralayıp, kolunu kırmışlar. Ablam hamileydi, bu şiddet olayından sonra bebeğini de kaybetti. Bu vahşeti yaşatanlar en ağır cezayı alana kadar mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar