Mersin’de kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyor

İstanbul Sözleşmesi’nin feshini protesto eden Mersin Kadın Platformu, yine polisin müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Polis barikatını uzun süren arbededen sonra aşan kadınlar, “Cezalarınız, barikatlarınız, hedef gösterip arkadaşlarımıza tehditleriniz önümüzde duramayacak. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” dedi.

Kushimoto Sokağında bir araya gelip, Özgecan Aslan meydanına yürümek isteyen kadınlara polis barikat kurarak engel olmaya çalıştı. Müdahale sırasında kadınların direnciyle karşılaşan polisin, bir kaç kadını hedef gösterip tehdit ettiği iddia edildi. Uzun süren arbede sırasında kadınlar barikatı aşarak yürüdüler.

“Bu kararı tanımıyoruz”

Özgecan Aslan meydanında basın açıklaması gerçekleşiren kadınlar Cumhurbaşkanlığı kararnamesini yırtarak, kararı kabul etmediklerini ifade ettiler. Platform adına konuşan Çiğdem Serin, “İstanbul Sözleşmesi kimsenin iki dudağının arasında değildir. Milyonlarca kadının hayatı ve hakları tek bir adam ve onun iktidar bloğunun kararına sığamaz, milyonlarca kadının canı bu iktidar bloğunun beceriksizliğine ve sorumsuzluğuna kurban edilemez.” diye konuştu.

Kararı tanımadıklarını vurgulayan Serin sözlerini şöyle sürdürdü: İktidara diyoruz ki; siz  istediğiniz kadar çekilin, biz İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmiyoruz. Hayatımızdan, kazanılmış haklarımızdan ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz.Alışsanız iyi olur buradayız ve bu kararı tanımıyoruz!

“Cezalarınız bizi yıldıramayacak”

Geçen hafta yapılan İstanbul Sözleşmesi yürüyüşü sebebiyle Mersin Kadın Platformu üyesi 6 kadına idari para cezası uygulanması “Emniyet elini cüzdanımdan çek” diyerek protesto edildi. Cezaların kadınları asla yıldıramayacağını ifade eden Çiğdem Serin, “Bizim dediğimiz, hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz dediğimiz için yine idari para cezası kesildi. Erkek zihniyet bizi para cezalarıyla terbiye etmeye çalışıyor. Ne cezalarınız ne de barikatlarınız bizi yıldıramayacak! Haklarımızı, hayatlarımızı ve İstanbul Sözleşmesini savunmaktan vazgeçmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar