Mersin’de Mimoza Kadın Derneği açıldı

Mersin’de Mimoza Kadın Derneği açıldı. Açılışta konuşan Dernek Başkanı Çiğdem Göksoy, son dönemlerde ve özellikle pandemi sürecinde artan fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddete ve kadın cinayetlerine karşı birlikte mücadele edebilmek ve dayanışmayı sağlayabilmek için Çukurova’daki kadınlara çağrıda bulunarak, gönüllü ağlarına katılım çağrısı yaptı.

Mersin’de Mimoza Kadın Derneği kuruldu. Akdeniz ilçesinde bulunan dernek binasında çok sayıda kadın katılımıyla kuruluşlarını deklere eden kadınlar, kadın dayanışmasının mücadelelerini güçlendireceklerini ifade ettiler.

Mimoza Kadın Derneği Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Mimoza Kadın Derneği Başkanı Çiğdem Göksoy, dayanışma, ölümsüzlük, diriliş, hassasiyet, coşku ve umudu ifade etmesi için Mimoza ismini kullandıklarını ifade ederek, şunları dile getirdi:

“Kadınlar olarak birçok sorun yaşıyoruz. Sorunların çözümü için de farklı kurum ve kuruluşların ortak sorumluluğu gerekmektedir. Kadınların yaşadığı sorunların arasında en can acıtanı, inciteni kadına yönelik şiddettir. Son dönemlerde ve özellikle pandemi sürecinde artan fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddete ve kadın cinayetlerine karşı birlikte mücadele edebilmek ve dayanışmayı sağlayabilmek adına biz bir grup kadın olarak mimoza kadın derneğini kurduk ve sorunların çözümü ve kadınların güçlendirilmesi  konusunda  mevcut kurum ve kuruluşlarla birlikte, sorumluluk paylaşmak adına buradayız.”

“EVRENSEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER TEMELİNDE MÜCADELE YÜRÜTECEĞİZ”

Kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele etmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğini yaygınlaştırmak için projeler geliştirmek, uygulamak ve kadın örgütlerinin güçlenmesine yönelik çalışmalar amacıyla dernekleşme kararı aldıklarını belirten Göksoy, “Dernek, kadına karşı ayrımcılığa ve eşitsizliklere karşı evrensel hak ve özgürlükler temelinde mücadele yürüten, bu mücadeleyi bilimsel düşünce ve pratiklere uygun bilgi ve deneyime dayandıran bağımsız bir sivil toplum kurumudur. Din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği, siyasi görüş, ekonomik durum ve sosyal statü, yaş, engellilik durumu, eğitim düzeyine dayalı yapılan her türlü ayrımcılığa karşı olmak temel ilkelerimizdendir. Çalışmalarımızı toplumsal cinsiyet eşitliğini esas alan yöntemlerle yürütüp, kolektif çalışmaya dayalı bir örgütlenme anlayışını benimsiyoruz” dedi.

Derneklerinin eşitlik ve barışı savunur, demokratik ve ekolojik bir toplum için mücadele edeceğini vurgulayan Göksoy, Mersin ve Çukurova Bölgesi’ndeki kadınlara çağrıda bulunarak gönüllü ağlarına katılmaya davet etti.

KAYNAK: PİRHA

Paylaş

İlgili Yazılar