Mersin’den İnsan Hikayeleri sergilendi

KADINDAN HABER- Mersin Fotoğraf Derneği’nin hazırlamış olduğu Mersin’den İnsan Hikayeleri adlı belgesel fotoğraf projesi sergi açılışı ve multimedya gösterimi yapıldı.

Mersin Fotoğraf Derneği Belgesel Fotoğraf Atölyesi’nin 2019 yılından bu yana başladığı belgesel fotoğraf projesinin final çıktıları sergilendi. 

Kent belleği, kent kültürü, kentleşme, kamusal alanlar, Mersin’e dair kentsel ve kırsal insan hikayeleri konularına odaklanan projede 6 öykü fotoğraflarla anlatılıyor. 

Kübra Aşkın ve Emine Demir’in ardından… 

Sergide Mersin ve civarında erkekler tarafından öldürülmüş kadınların geride bıraktıkları anılar üzerinden bir çalışma da var. 

Fevziye Yürek ve Hatice Ataç’ın hazırlamış olduğu belgesel fotoğraf çalışmasında boşandıkları erkekler tarafından öldürülen Emine Demir ve Kübra Aşkın üzerine bir çabayı kapsıyor.

4 ayrı başlıkta ilerlediklerini belirten Fevziye Yürek, “Kadınlardan kalan hatıralar üzerinden, akrabalarının ve yakınlarının acılarına, kadın hareketinin bu cinayetlere gösterdiği takip ve dayanışmaya odaklanarak tanıklığın görsel öyküsü oluşturmaya çalıştık” dedi. 

Paylaş

İlgili Yazılar