Mezitli’de Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi hizmete girdi

Mehmet Altunören Gençlik Merkezinde hizmete giren Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi’nin açılışı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Açılışa katılanlar, hediye olarak getirdikleri kitapları özel olarak oluşturulan kadın temalı kitaplığa yerleştirdi. 

Şiddetin önüne geçmek için söz yerine eyleme geçmek gerektiğinin altını çizen Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, “Artık kadına olan şiddet insanlığa ihanettir. Bizler susmadan mücadeleye devam etmeliyiz. Birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bizler birlik olmazsak hiçbir şeyi başaramayız” dedi.

Mezitli Solinova Üretici kadın Kooperatifi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, “Şiddeti önlemek mümkün. Şiddet şiddete uğrayanın kimliğine bakılmaksızın karşı çıkılırsa, şiddeti ortaya çıkaran kişinin uzaklaştırılması sağlanabilirse, mağdur olan kişinin gerekirse kimlik bilgileri dahil değiştirilebilirse, sağlık ve psikolojik destek ücretsiz sağlanabilirse ve daha da önemlisi kurumlar şiddeti önleme konusunda inisiyatif alabilirse, medyanın da şiddeti teşvik edecek biçimde bir tavırdan vazgeçerse tamamen önlenebilir” diye konuştu. 

Kadına yönelik şiddet bitene kadar mücadele edeceğiz”

Daha önce Kadın Danışma Merkezi olarak hizmet vermeye başladıklarını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da konuşmasında, “Ulaşım açısından daha merkezi bir yerde olması, sadece kadınlara değil başta çocuklar olmak üzere toplumun tüm kesimlerine hitap edebilmesi amacıyla Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi olarak modern binasında yeniden hizmete girmesini sağladık.  Kadına şiddet konusunda belirli bir yol aldık. Ulusal ve uluslararası alanda pek çok sözleşmeye imza attık ve uygulamaya başladık. Türkiye’de Eşitlik Birimini kuran birkaç belediyeden birisiyiz. Kapsayıcı, katılımcı hedefe yönelik çalışma yapacağız. Herkese hitap edeceğiz ama herkes de destek verecek. Mezitli’de ilk defa kadınlarımızla ve sendika işçileri omuz omuza yürüdü. Bunu her alanda yaygın hale getireceğiz. Kadınlarımız her alanda aktif olarak yer alacak. Gerçekten bu işe inanmış insanlarla şiddet son buluncaya kadar mücadele edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Toplumsal Cinsiyet Uzmanı ve Mezitli Belediyesi Cinsiyet Eşitliği Birimi Sorumlusu Burcu Şanlı yönetiminde hizmet verecek olan Kadın ve Çocuk Danışma Merkezinde; Mersin Barosu, Akdeniz Psikolojik Danışmanlık Merkezi, cinsiyet, yaş, medeni durum ya da sosyo-ekonomik açıdan herhangi bir ayrım gözetmeksizin herkese yönelik psikolojik ve hukuki destek verilecek. Mezitli Belediyesi bünyesinde hizmet veren Psikolog Ümit Anşin de merkeze başvuran kadın ve çocuklara destek verecek.

Paylaş

İlgili Yazılar