Mezitli’de zeytinler kadınlar ve kız çocukları için kullanılacak

Mezitli Soroptimist Kulübü tarafından Zeytinli Cadde üzerindeki zeytinliğin hasadı yapıldı. Toplanan zeytinler Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifi aracılığı ile kadının güçlendirilmesi ve kız çocuklarının okutulması amacıyla kullanılacak.

Mezitli Belediyesi, Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifi, Mezitli Belediyesinin iştirakçi şirketi Mutlu Mezitli A.Ş, Mezitli Soroptimist Kulübü ve İçel Soroptimist Kulübü üyeleri kadınlar için ortak bir çalışmaya imza attı. 

Yaklaşık 6 yıl önce Mezitli Belediyesinin kent içindeki yeşil alanlara koruluk oluşturması projesi kapsamında Mezitli Soroptimist Kulübü tarafından Zeytinli Cadde üzerinde hayata geçirilen zeytinlikte hasat sevinci vardı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve paydaşlar el birliği yaparak korulukta bulunan zeytinleri topladı. Kadınlar şarkılar, türküler söyleyerek zeytin toplamaları renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Hem çevreye hem de kadınlara fayda

İçel Soroptimist Kulübü adına konuşan Münire Yurdal, 50 yıldır kadınların statüsünü yükseltmek için çalışma yaptıklarına vurgu yaparak, “Topladığımız zeytinler ile Mezitlili kadınlara ekonomik katkı sağlamak istiyoruz. Buradan elde edilecek gelirle de çocuklara eğitim yardımı hedeflemekteyiz. Bize bu imkanı veren Mezitli Belediyemize teşekkür ediyoruz. Burada sadece Mezitli’ye nefes verecek yeşil bir alan oluşturulmamış aynı zamanda ekonomik ve sosyal destek sağlayacak bir imkan da sağlanmış. Çevre halkından bu alanların korunmasını ve geleceğimiz olan çocuklarımız için yaşatmasını istiyoruz” diye konuştu.

Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Yıldız Sevener de yaptığı konuşmada, “Mezitli Belediyesinin 2014 yılında bize hediye ettiği bu alanda zeytinlik oluşturmuştuk. Şimdi hasat için gelmiş bulunuyoruz. Bugün burada elde edilen hasat, Mezitli Solinova Üretici kadın Kooperatifi aracılığı ile kadının güçlendirilmesi için kullanılacak. Başkanımıza bize bu mutluluğu yaşattığı için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Mezitli Soroptimist Kulübü Kurucu Başkanı Sembol Tarhan ise şu ifadeleri kullandı:

“Bu sabah erkenden kulüp üyelerimiz ve mahalle sakinleri ile bir araya gelerek zeytinlerimizi toplamaya başladık. Bu beton yığınları arasında böylesi bir zeytinliğe sahip olmak son derece önemli ve değerli. Burada olmanın en güzel tarafı da el ele şarkılar söyleyerek hasat yapmamız. Şarkılar söyleyerek birlikteliğimizi güçlendiriyoruz”

Paylaş

İlgili Yazılar