Perihan Koca ‘Türkiye Tek Yürek’ şovuyla toplanan paraları sordu

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, depremin ardından 15 Şubat günü TV’lerde yapılan “Türkiye Tek Yürek” yayınında toplanan paraların akıbetini sordu.

TÖP Sözcüler Kurulu Üyesi, Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, 15 Şubat günü “Türkiye Tek Yürek” adıyla TV’lerde ve radyolarda yayınlanan şovda toplanan deprem paralarının akıbetini sordu.

Koca’nın açıklaması şöyle:

“6 Şubat depremlerinde ülkemizi devasa bir mezarlığa dönüştüren siyasi iktidar göçük altında sahipsiz bıraktığı halk için “Türkiye Tek Yürek” şovu ile milyonların gözü önünde 115.1 milyar TL para topladı. 15 Şubat gecesi milyonların gözünün içine baka baka halkımızın acılarını kullanarak yaşanan felaketin sorumluluğunu üstlenmek yerine Cengiz ile Kolin’i ile Limak’ı ile Alagözü ile TV programlarında biliyorsunuz hepimize bir hayırseverlik şovu izletmiş oldular. Halihazırda 21 yıldır bu memlekette her yurttaş her ay istisnasız olarak deprem vergisi ödedi ve AKP iktidarı döneminde 21 yıldır 6 Şubat depremlerine kadar 38 milyar 227 milyon TL deprem vergisi toplandı. Bu yetmiyormuş gibi bu paraların nereye akıtıldığını bilmediğimiz gibi üzerine bir gece de 115 milyar lira toplanmış oldu. Biz o gün de sormuştuk, bugün de soruyoruz; bu paraların depremzedelere harcanmadığını hepimiz biliyoruz. Peki bu paraların akıbeti ne oldu? Toplanan bu paralar kime nereye nasıl harcandı? Biraz önceki oturumda AKP’li vekil çıktı ‘pozitif gündem’  dedi. Bizim gündemimiz halkın gündemidir, işte budur. O yüzden bu paranın akıbetinin ne olduğunu açıklamak zorundasınız. Bu para kimlere nasıl harcandı, halka şeffaf bir şekilde anlatmak zorundasınız. Madem o kadar para topladınız, deprem bölgelerinde insanlar hala neden çadırlarda kalmaya devam ediyorlar, çadırlarda kalan halkımıza sayaç takıp elektirik, su paralarını zam üstüne zamla neden yağdırıyorsunuz. Neden hala tarlalarına ekinlerine geçici istimlakla el koyduğunuz insanlara herhangi bir ödeme yapılmadı? Madem bu kadar para topladınız neden yıkım ihaleleri alan şirketlerin insanlarımızın eşyalarına el koymasına göz yumdunuz? Madem bu kadar para topladınız Hatay, Dikmece, Anayazı, Gülderen’deki neden acele kamulaştırma yoluyla çöktünüz? Hepimizin gözü önünde Hatay Defne’de hastane yapıldı propagandaları yaptınız. Gördük Hatay’da bugün bir hastane bile yok. Söylediğiniz şey büyük bir sağlık ocağından ibaret.

Biraz evvel yine bir AKP’li vekil çıktı, ‘Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır’ dedi. Biz biliyoruz evet yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatı ama biz bunu sorgulamaya, halkımızın yanında halkla beraber olmaya devam edeceğiz. Siz insanların gözlerinin içine baka baka yalan söylemeye devam ediyorsunuz. Biz de sizin gözlerinizin içine baka baka bu işlediğiniz suçları halka, söylediğiniz yalanların hesabını mutlaka soracağımızı buradan bir kez daha ifade ediyoruz.”

Paylaş

İlgili Yazılar