Piknik yapmak isteyen LGBTİ+’lar gözaltına alındı

Ege Üniversitesi’nin ardından İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencilerinin LGBTİ+ Onur Pikniği’ne de polis saldırdı. Direnişin Renkleri’nden iki LGBTİ+ gözaltına alındı.

Direnişin Renkleri, İzmir Demokrasi Üniversitesi (İDÜ) Onur Pikniği yapmak istedi. Bugün (13 Haziran) İnciraltı’nda piknik yapacaklardı. Ancak piknikten saatler önce hem üniversite kampüsünde hem de piknik alanında polis ablukası başladı.

Pikniğe hazırlanmak için İnciraltı’na giden LGBTİ+’ları polis tehdit etti. Ardından darp ederek iki öğrenciyi gözaltına aldı. Arkadaşları, gözaltına alınan LGBTİ+’lardan bir süre haber alamadı.

Gözaltına alınan öğrenciler Balçova Polis Amirliği’ne götürüldü. İfadelerinin ardından serbest bırakılmaları bekleniyor.

Direnişin Renkleri, İzmir Emniyeti’nin suç işlediğini belirterek arkadaşlarına polis saldırısını kınadı:

“İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencisi LGBTİ+’lar olarak yapacağımız #İDÜOnurPikniği “eyleme dönüşeceği” bahanesiyle engellendi. Gözaltına aldığınız arkadaşlarımızı serbest bırakın! Onur Pikniklerini keyfi bir şekilde engellemenize izin vermeyeceğiz!”

Öte yandan 2 Haziran’da yapılması planlanan 2. Ege Onur Pikniği, TGB, BAP, TÜGVA ve Yeniden Refah Partisi gibi oluşumlar tarafından açıkça tehdit edildi.

İzmir Barosu, kriz masası oluşturarak Emniyet Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile görüşmeler yaptı. Emniyet Müdürlüğü ve ÖGB’nin, LGBTİ+ öğrencilerin güvenliğini sağlamayacağını bildirmesi üzerine 2. Ege Onur Pikniği ertelendi.

İzmir Barosu önünde Özgür Kürsü’de tüm bu tehditlerle ilgili basın açıklaması yapmak için toplanan Ege Üniversiteli LGBTİQ+ öğrencilere polis “2-3 kişi olacaksınız, daha fazlanızı burada görmek istemiyoruz” diyerek saldırdı.

LGBTİ+ aktivistler ve Baro avukatları polis tarafından darp edildi. Baro önünü kapatarak açıklamanın duyulmasını engelleme girişiminde bulunan polise rağmen 2. Ege Onur Pikniği aktivistleri basın açıklamasını okudu.

Paylaş

İlgili Yazılar