Şiddet mağduru kadın: Erkekleri cezasızlık cesaretlendiriyor

Mersin’de evli olduğu erkek tarafından şiddete uğrayan kadın, şiddet faili erkeğin gerekli cezayı almasını istedi. Darp raporu alıp şikayetçi olan kadın, “Bana sistematik bir şekilde şiddet uygulayan eşim hakkında şikayetçi oldum ancak ifadesi alınıp serbest bırakıldı. Erkekler cezasızlıktan cesaret buluyor” dedi.

Haber- Fatoş Sarıkaya

Mersin’in Anamur ilçesinde yaşayan G.K. isimli bir kadın 2,5 yıldır evli olduğu M.K. tarafından sistematik şiddete uğruyor. Son bir yıldır evli olduğu erkek tarafından ekonomik, psikolojik, sözel, fiziksel ve cinsel şiddete maruz kaldığını söyleyen G.K. şikayette bulunmasına rağmen bir şey yapılmamasına isyan etti. Eşinin çocuklarına da şiddet uyguladığını söyleyen G.K. “Bana son 1 yıldır şiddetin her türlüsünü uygulayan eşim hakkında daha önce de şikayetçi oldum ancak araya ailelerin girmesi ile şikayetimden vazgeçmek durumunda kaldım. Bu kişi çocuklarının yanında bile alkol alıp, madde kullanıyor.” iddialarında bulundu.

“Şiddet gördüğümde yardım çığlıklarıma kimse koşmadı”

Son şiddet olayının yaşandığı gün sokağa çıkıp komşularından yardım etmelerini istediğini ancak kimsenin kendisine yardım etmediğini belirten G.K. “Evde, çocuklarımın yanında bana yine şiddet uygulamaya başladı. Pencereye çıkıp yardım isteyince polisi aramayayım diye telefonumu gasp edip evden kaçtı. Maalesef ki yardımıma kimse koşmadı. Sonrasında darp raporu aldım ve kendisinden şikayetçi oldum. Polisteki ifadesinde de çalıştığım işten kaynaklı vücudumda oluşan küçük bir morluğu ileri sürerek kendisini aldattığımı, bu yüzden şiddet uyguladığını söylemiş. İfadesinden sonra da salıverilmiş. Erkekler ceza almadıkları için şiddet uygulamaktan çekinmiyor.” şeklinde konuştu.

“Samsun’da yaşanan şiddet olayının aynısını her gün yaşıyorum”

G.K., geçtiğimiz günlerde Samsun’da boşandığı erkek tarafından şiddete uğrayan kadının yaşadıklarını her gün yaşadığını söyledi. Herkesin büyük tepki gösterdiği olayın aynısını yaşamasına rağmen, evli olduğu erkeğin hiçbir ceza almamasına isyan eden G.K., “İnsanların izlemek istemediği o şiddet anlarının aynısını ben sürekli yaşıyorum. Son olayda da defalarca yüzüme ve vücuduma tekmeler atıp yumruklarla vurdu. Darp raporu aldım, fotoğraflardaki halim de her şeyi açıklıyor zaten. Şikayetçi olmama rağmen salıverildi. Hak ettiği cezayı alması için illa insanların görmesi, sosyal medyada ses getirmesi mi lazım” dedi.

Sosyal medyada açtığı bir hesapla adalet aradığını söyleyen G.K. sözlerini şöyle sürdürdü: Adaleti sosyal medyadan sağlamaya çalışmak utanç verici. Hem kendi hayatım için hem de iki çocuğumun hayatı için bu kişiden boşanacağım. Hak ettiği cezayı almasını da istiyorum. İlişkilerinde şiddete uğrayan kadınlar erkeklerin düzeleceğini düşünmesinler. Çünkü aslında biz kadınlar sustukça onlar bizi daha fazla şiddetle sindirmeye çalışıyorlar. Şiddete uğrayan hiç kimse susmasın. Ve artık cezalar şiddet faili erkekler için caydırıcı olmasın!

Paylaş

İlgili Yazılar