Sokak hayvanlarını beslediği için saldırıya uğrayan kadın destek bekliyor

İzmir ‘de evinin önündeki boş arazide sokak hayvanlarını besleyen Hatice Özdemir, üst komşusu ve oğlu tarafından hayvan beslediği için şiddete uğradı. Can güvenliğinin olmadığını belirten Özdemir, “Adalet arayışımda lütfen beni yalnız bırakmayın” dedi.

Haber- Meryem Karadağ

Gaziemir ilçesinde yaşayan Hatice Özdemir evinin önündeki boş arazide hayvanlarını besliyordu. Köpeklerin ve kedilerin saldırdığını öne süren üst komşusu Dilaver Pözüt ve oğlu Serkan Pözüt ile aralarında tartışma çıktı. İki komşu evlerine dönse de birkaç saat sonra tartışma saldırıya dönüştü. Dilaver ve Serkan Pözüt’ün darbeleriyle baygınlık geçiren Hatice Özdemir’in şikayeti üzerine Dilaver ve Serkan Pözüt gözaltına alındı. Baba ve oğul emniyette verdikleri ifadede köpeklerin saldırdığını, daha önceden Özdemir’i köpekleri beslememesi konusunda uyardıklarını, bu yüzden tartışma çıktığını söylediler.

Daha önceden de Pözüt ailesi tarafından defalarca sözlü hakaretlere maruz kaldığını belirten Hatice Özdemir “4 yıldır burada oturuyoruz, ben sürekli sokak hayvanlarına bakıyorum. Bu kişiler, ben hayvanları beslerken sürekli hakaretler ve küfürler ediyorlardı. Cuma günü de yine hayvanları besleyip evime dönerken tartışma yaşadık, ben evime girdim. Kapı çaldı, delikten baktım Serkan’ın eşi Esra vardı. Kapıyı açtım, açar açmaz Dilaver ve Serkan içeri zorla girerek, önce yumrukladılar daha sonra da beni apatman koridoruna çektiler. Burada küfürler ederek kafamı duvarlara defalarca vurdular. Eşim ve diğer komşular araya girdi ve sonlandı. Evime zorla girmelerine, beni darp etmelerine rağmen ellerini kollarını sallayıp gezmelerini anlayamıyorum. Bu ülkede kadınlar neden bu çaresizliğe mahkum bırakılıyor? Adalet arayışım sürecek. Bu süreçte bana destek olunmasını istiyorum. Lütfen beni yalnız bırakmayın” şeklinde konuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar