TİP’Lİ Kadınlar: 8 Mart çöküşünüzün başlangıcı olacak

Mersin’de Türkiye İşçi Parti(TİP)’li Kadınlar, depremlerde yaşanan can kayıplarından iktidarın sorumlu olduğunu belirterek,  “Asrın felaketi sizseniz, kız kardeşlik bilinciyle asrın dayanışması da biz olduk, oluyoruz. 8 Mart, bize asrın felaketini yaşatanlar için çöküşün ilanı olsun” dediler.

Mersin’deki Türkiye İşçi Parti(TİP)’li Kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe yaklaşırken parti binasında basın açıklaması düzenledi. Depremi ve 8 Mart’ı odağına alan açıklama metnini okuyan Heja Sıla Zoroğlu, “AKP/Saray Rejimi’nin bizi enkazda bıraktığı bir 8 Mart’ı karşılıyoruz. Afet koşullarında bile kimsesiz kalmış çocukları cemaatlere verenler, evlatlık verilenlere ‘namahrem değildir’ diye fetva salanlar, deprem bölgesine çadır bile götürmemişken kuran kursu açanlar, canlarımız enkaz altında inlerken sela okutanlar, ‘devlet nerede’ diye öfkelenen milyonlara hakaret edenler, bu katliam sizin eseriniz! Asrın felaketi saray düzeninizdir!” şeklinde konuştu.

“Afetler kadınları daha çok etkiliyor”

Afetlerin herkesi çok büyük oranda etkilediğini ancak kadınlar için durumun kat kat vahim olduğuna dikkatleri çeken Heja Sıla Zoroğlu, “Afet sonrasındaki yıkımın, acının, yasın, soğuğun, çaresizliğin ortasında çamaşır yıkamaktan yemek yapmaya, çocuk bakmaktan hastayla ilgilenmeye, yaşamın çarkı üzerimizden geçiyor. Olmaması hayatımıza mal olabilecek hijyeni sağlayamadığımızdan dolayı kadın hastalıklarına yakalanıyoruz. Hayatı yeniden üreten bizler için lohusalığımız, hamileliğimiz korkumuzun kaynağına dönüşüyor. Zaten zor olan hayatımız çekilmez hale geldi”  dedi.

“Asrın felaketi sizseniz, asrın dayanışması biziz”

Yaşanan depremler felaketinde kadın dayanışmasının ön plana çıktığını dile getiren Zoroğlu, “Yurdun dört bir yanından ped, iç çamaşırı, bebek maması, hazır gıda gönderen; birlikte ağlayıp, birlikte çare üreten bizden başkası değil. Biliyoruz ki yeni bir yaşamı kurmak dayanışmamızda, örgütlülüğümüzde, irademizdedir. Kadınların sevdiklerini, evlatlarını, eşlerini, yakınlarını toprağa verdiği; emeklerinin, yaşamlarının, yuvalarının hiçe sayıldığı bu ataerkil, kapitalist düzeni yıkmak da boynumuzun borcudur. Gördük ki milyonlarca kadın yaşamı yeniden kurmaya, insanca bir düzeni inşa etmeye hiç olmadığı kadar istekli. Bu iradeyi güçlendirecek, iktidara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

“Katillerle hesaplaşacağız”

Yıllar boyu ülkeyi ‘kadın cinayeti’ cehennemine çevirenlere seslenen Zoroğlu şunları söyledi:

“En pervasız serbest piyasacı, kaderci düzeninizi yıkacağız; kadının, emeğin, yaşamın düzenini eşitlik ve özgürlük temelinde kuracağız!

Kadınları işsiz, yoksul, güvencesiz bırakmayı “devlet politikası” belleyenlere söylüyoruz: Hükmünüz bitmiştir, yıkılacaksınız!

Yıllar yılı ülkemizi “kadın cinayeti” cehennemine çevirenlere söylüyoruz, günleriniz sayılı, yenileceksiniz!

8 Mart çöküşünüzün başlangıcı olacak! Haramilerin saltanatı bitecek!

Yaşasın 8 Mart, Yaşasın Kadınlar, Yaşasın Kadın Dayanışması!”

Paylaş

İlgili Yazılar