“Utanç verici bu kararı kınıyoruz”

Mersin Kadın Gücü Sözcüsü Cavidan Demirağ, Elmalı’da çocuklarını istismara maruz bırakan ebeveynlerin serbest bırakılma kararına ilişkin “Çocuğa yönelik cinsel istismar hiçbir şekilde kabul edilemez. Hukuki sürecin çocukların üstün yararı gözetilerek işletilmesi ve faillerin en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Utanç verici bu kararı kınıyoruz. Hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız” dedi.

2019’da iki çocuğun cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin Antalya’nın Elmalı ilçesinde görülen davada sanıkların tutuksuz yargılanıyor olmaları kamuoyunda tepki çekti. Dava hakkında açıklama yapan Mersin Kadın Gücü sözcüsü Cavidan Demirağ, verilen kararla artık adalete olan güvenin tamamen son bulduğunu söyledi. Demirağ, “Geçtiğimiz gün yaşanan bu olay sonrası adeta aklımız durdu. İki yavrumuza yönelik yapılan üstelik öz annesinin ve üvey babasının yaptığı bu çirkinliğe karşı en ağır ceza verilmesi gerekirken yine herkese şoka uğratacak bir karar verildi. Bu ülkede artık ne kadına ne çocuğa ne hayvana hiçbir saygı kalmadı. Ülkemiz adına utanç verici bu kararı kınıyoruz. O minik yürekler yaşadıklarını çizdikleri resimler ile bu ülkeye anlatmaya çalıştı. Ne yazık ki anlaşılmadılar. Mide bulandıran bu olay karşısında o iki şahıs anne baba denilemeyecek kadar aşağılık olan bu kişiler tutuksuz yargılanacak. O iğrençliği yapanlar yine bizim aramızda dolaşacak. Utanıyoruz. Bu karardan utanıyorum” diye konuştu.

17 Eylül’de 6. duruşması görülecek olan dava ile ile ilgili Demirağ, şu ifadeleri kullandı: Çocuğa yönelik cinsel istismar hiçbir şekilde kabul edilemez. Hukuki sürecin çocukların üstün yararı gözetilerek işletilmesi ve faillerin en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın süreci takip edeceğine ilişkin açıklamasının arkasındayız. Hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız.

Paylaş

İlgili Yazılar