VEKİL KURTULAN ‘DEKOLTE’ İNCELEMESİNE DAİR SORU ÖNERGESİ VERDİ

Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, kadın öğretmenlerin ‘dekolteli’ giyindiklerine yönelik yapılan şikayet üzerine Toroslar Milli Eğitim Müdürlüğü’nün inceleme başlatmasına dair soru önergesi verdi.

Mersin’de bir velinin kadın öğretmenlerin kıyafetlerinin ‘dekoltenin de dekoltesi’ şeklinde olduğuna yönelik CİMER üzerinden yaptığı şikayet üzerine Toroslar Milli Eğitim Müdürlüğü resmi yazıyla okuldan inceleme talep etmişti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Toroslar Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kadın öğretmenlerin kıyafetlerine yönelik inceleme başlatması talebinin kadınlara yönelik cinsiyetçi politikaların tezahürü olduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanlığına soru önergesi sundu. Kurtulan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Toroslar İlçe Milli Müdürlüğü’nün kadın öğretmenlere yönelik ithamların bulunduğu şikâyeti gerekçe göstererek okuldan iddiaların incelenmesini istemesinin gerekçesini ve kadınlara yönelik baskıcı bir tutum olarak tanımladığı bu inceleme hakkında Bakanlığın herhangi bir soruşturma başlatıp başlatmadığını sordu.

VEKİL KURTULAN KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNİ DE SORDU

Milletvekili Fatma Kurtulan başta eğitim hakkı olmak üzere hak gaspına maruz kalan ve bu hak kayıpları pandemi sürecinde daha da artan kız çocuklarına ilişkin de araştırma önergesi verdi. Önergede mülteciler de dahil olmak üzere kız çocuklarının eğitimde yaşadıkları sorunlar, pandemi sürecinde evde kalmalarından dolayı yaşadıkları zorluklar ve bu problem alanlarına çözüm bulunması talebiyle bir meclis araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

Paylaş

İlgili Yazılar