Yeşil Sol Parti Tarsus’ta kadın seçim bürosu açtı

Yeşil Sol Parti’nin Tarsus kadın seçim bürosu açılışında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Kadınların direnişi tecridi kıracak özgürlüğü ve eşitliği getirecek” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin İl Örgütü, Tarsus İlçesi’ne bağlı Şahin Mahallesi’nde kadın seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

 Açılışa, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinen Azad-TJA), Barış Anneleri Meclisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP), DBP, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve ittifak bileşenlerinden çok sayıda kişinin yanı sıra 7’den 70’e yüzlerce yurttaş katıldı.

 ‘Jin jiyan azadi’ sloganının sembolü

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Tarsus’taki Yeşil Sol kadın bürosu da ‘Jin jiyan azadi’ sloganının sembolü olacağını ifade ederek seçime ilişkin konuştu:

“AKP-MHP iktidarının kadınların tüm kazanımlarına saldırıyor. Bu iktidar Kürt halkının ve Kürt kadınlarının düşmanıdır. Ancak ne kadar Kürt kadınlarına saldırsalar baskı yapsalar da kadınlar direnişi yükseltecek. Kadınların bu direnişi 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti ile sandıklara yansıyacak. Tarsus’taki Yeşil Sol kadın bürosu da ‘Jin jiyan azadi’ sloganının sembolü olacak. Kadınların onurlu direnişi, Meclis’te onurlu bir temsiliyet sağlayarak halkları özgür kılacak”

 Aydeniz ve kadınlar alkış ve zılgıtlarla seçim bürosunu açtı. Etkinlik çekilen halaylarla son buldu.

Paylaş

İlgili Yazılar