4 yıldır Feray yok, katili ise sokakta geziyor

4 yıldır Feray yok, katili ise sokakta geziyor

Feray Şahin, 4 yıl önce polis memuru Fatih Burak Aykul tarafından evinde öldürüldü. Fail 1,5 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı. 4 yıldır sokak sokak, meydan meydan adalet aradıklarını belirten Anne Aysel Şahin, “Katil bırakın müebbeti, benim kızımın yaşı kadar bile ceza almadı. Sokakta hiçbir şey olmamış gibi geziyor. Bunun neresi adalet” diyerek cezasızlığa isyan etti.

Haber- Fatoş Sarıkaya

Feray Şahin, 23 yaşında Toros Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisiyken 19 Eylül 2017’de yaşadığı evde özel harekat polisi Fatih Burak Aykul tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. 5 yıl 3 ay ceza verilen fail 1,5 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı. Şahin ailesi karara itiraz etse de dosya 2 yıl 9 aydır Yargıtay’ın tozlu raflarında bekletiliyor. Aile 4 yıldır adalet savaşı verirken bir yandan da sosyal medyadan ve meydanlardan seslerini duyurmaya çalışıyor. 

“Katil dışarıda, kızımız toprağın altında”

Fatih Burak Aykul’un ödül gibi cezayla serbest bırakılıp hiçbir şey olmamış gibi gezdiğini söyleyen Feray Şahin’in babası Bekir Şahin, Kadından Haber’e konuşarak şunları söyledi: Dosya hala Yargıtay’da rafta bekliyor. Katil sokakta geziyor, kızımız da kara toprakta yatıyor. Biz de meydanlarda adalet arıyoruz. Bu aynı zamanda bir hukuk cinayeti. Gencecik, 23 yaşında, üniversite son sınıf öğrencisi bir kızın katilinin sokakta gezmesi bizi daha çok yıpratıp yıkıyor. Aile olarak ruh sağlığımız bozuldu, ilaçlarla ayakta duruyoruz. Böyle bir adaleti kabul etmiyoruz. Katilin bir an önce, en ağır biçimde cezalandırılmasını istiyoruz. Yargıtay’ın bu dosyayı bir an önce o raftan indirip, incelemesini ve katilin sokaktan çekilmesini diğer kadınlar için tehlike olmasının önlenmesini istiyoruz. Katilin yeri sokak değil.

Anne Şahin: Katil acımızla dalga geçer gibi bizden şikayetçi oldu

Fatih Burak Aykul, Bekir Şahin hakkında sosyal medyada kendisine ‘Katil’ dediği için suç duyurusunda bulunmuştu. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. 

Failin kendilerinden şikayetçi olmasını değerlendiren Anne Aysel Şahin, “Katil, aldığı ödül gibi cezadan dolayı cesaret bulmuş olacak ki bizle alay eder gibi davacı oldu. İnsan katletmenin başka bir ifadesi olabilir mi? Katile katil denir, gencecik bir kadını katledeceksin sonra da bana katil diyorlar diye şikayet edeceksin. Şaka gibi bir şey. Bu resmen bizim acımızla alay etmek oluyor.” dedi.

Feray ve tüm kadınlar için sonuna kadar mücadele edeceklerini de vurgulayan Şahin, “Asla vazgeçmeyeceğiz davamızdan. Başka kadınlar katledilmesin istiyoruz. Dosyamız tüm gerçekliği ile incelenip katile hak ettiği ceza verilsin ki diğer kadın cinayetleri davalarına örnek olsun. Başka Feraylar öldürülmesin, başka ailelerin içi yanmasın istiyoruz. Umuyoruz ki sesimiz duyulur ve adalet yerini bulur.” şeklinde konuştu.

Feray, ölümün 4. yılında anılıyor

Feray Şahin’in 4. ölüm yıl dönümü sebebiyle ailenin yaşadığı Gaziantep’te ve Mersin’de çeşitli basın açıklamaları, eylem ve anma etkinlikleri düzenlendi. 

Bugün ise saat 19.00’da ise #katilburakaykul etiketi ile sosyal medya eylemi yapılarak Feray için adalet talebi yinelenecek.

Paylaş

İlgili Yazılar