Kadınlarla ilgili toplantıya işçi sendikalarına davet, kadın derneğine ise ‘pandemi’ engel

Mersin Valiliğinin kadına yönelik şiddetle mücadele değerlendirme toplantısına işçi sendikaları dahi davet edilirken, bazı kadın dernekleri ‘pandemi’ gerekçesiyle davet edilmedi.

Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirilen ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Mücadelede İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’na çeşitli kadın dernekleri, medya kuruluşları, meslek odaları ve işçi sendikaları davet edildi.

Mersin’de kadına yönelik şiddet alanında çalışan Mimoza Kadın Derneği ise, toplantıya davet edilmedi. Dernek yöneticilerinin telefonla ulaştığı yetkili kişiler tarafından ‘pandemi sebebiyle bazı kurum ve derneklerin davet edilmediği’ gerekçisi sunuldu.

Konuya ilişkin Kadından Haber’e konuşan Dernek Başkanı Çiğdem Göksoy, konunun öznesi olan bir derneğin yok sayılmasına tepki göstererek şunları söyledi: Mimoza Kadın Derneği olarak bizler kadının toplumdaki eşitsizliğini görünür kılmak ve her turlu şiddetle mücadele etmek için yola çıktık. Kurulduğumuz günden bugüne yaklaşık 1 yıl içinde derneğimizden çok sayıda hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmeti alan, ayrıca güvenlik ihtiyacı gerekli olan durumlarda tedbirler alındıktan sonra sığınma evlerine yerleştirdiğimiz kadınlar bulunmakta. Bizler sadece Mersin özelinde değil, çevre illerden de başvuru alan bir kurumuz. Bu sebeple; işçi sendikalarının dahi davetiye listesinde yer alıp bizim derneğimizin pandemi gerekçe gösterilerek davet edilmemesi manidardır. Bizler yaptığımız çalışma doğrultusunda bu toplantının öznesi ve asıl yürütücüsü olduğumuzu belirterek bu ve buna benzer yapılacak toplantılarda kadınların sorunlarının doğrudan aktarıldığı ve çözüm yollarında da ortaklaşıldığı bir yapının olması Mersin ilinin kadına yönelik şiddet alanında ciddi bir değişime gideceğini vurgulamak isteriz.

Medya alanında sadece iki radyo ve bir televizyonun davet edilmesi, bu listede hiçbir gazetenin olmaması ise dikkatleri çekti.

Paylaş

İlgili Yazılar