“Tutuklama talebinde bulunacağız”

Tarsus’ta meyve ve sebze paketleme depolarında çalışan kadınları uyuşturucu madde kullanımına ve seks işçiliğine zorlayan şüpheli H.T.’nin telefonunda kadınlara ait fotoğraflar ortaya çıktı. Seks içliliğine zorlanan T. A.’nın avukatı Figen Alp, tutuklama talebinde bulunacaklarını söyledi.

Haber- Gamze Şimşek

Mersin’in Tarsus ilçesinde uyuşturucu çetelerinin meyve ve sebze paketleme depolarında çalışan kadınları ve çocukları uyuşturucu madde kullanımına ve seks işçiliğine zorladığı ortaya çıkmış, seks işçiliğine zorlanan T.A şüphelinin telefon incelemesi sonucunda ortaya çıkarılan fotoğrafların kendisine ait olduğunu belirtmişti. T.A.’nın avukatı Figen Alp, tutuklama talebinde bulunmak için şüpheli H.T’nin ifade vermesini beklediklerini söyledi. Avukat Alp, “Şüpheli her şeyi inkâr etmişti zaten ancak telefonda çıkan veriler doğrultusunda müvekkilime ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı. Şüphelini beyanları ters köşe oldu. Karşı tarafın daha ifadesi alınmadı. Şüphelinin ifadesi alındığında biz tutuklama talebinde bulunacağız. Zira her şeyi inkâr eden bir adam karşımızda ancak dijital verilerde ortaya çıkan fotoğraflar doğrultusunda bizim yapmış olduğumuz suç duyurusunda haklı olduğumuz ortaya çıkıyor. Bunun için bir tutuklama talebinde bulunacağız. Henüz dosyaya eklenmedi veriler. O eklendikten sonra tutuklama kararına ilişkin savcılık değerlendirme yapacaktır diye düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?

Mersin’in Tarsus ilçesinde sebze-meyve paketleme deposunda çalışan H.T. ve M.T. isimli kişilerin birçok kadını seks işçiliği ve uyuşturucuya sürüklediğini ortaya çıkmış, T.A. adlı kadın da H.T. ve M.T. tarafından uyuşturucu kullanmak zorunda bırakılarak, tehdit ve baskıya maruz kalmıştı. Ayrıca T.A.’nın fotoğraf ve görüntüleri çekilmiş, seks işçiliğine zorlanmıştı. Elazığ’da zorla alıkonan T.A. bulunduğu yerden kaçarak polise ifade vermiş, H.T.’ye ait telefon ve dijital materyallere de incelenmek üzere el konulmuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar