Kadın DNA’sı sanatseverlerle buluştu

Ressam Leyla Aliyeva’nın Kadın DNA’sı isimli ilk kişisel sergisi Mersinli sanatseverlerle buluştu.

Haber- Fatoş Sarıkaya

Azerbaycan Devlet Ressamlık Akademisi, Tasarımcılık ve Ressamlık Bölümü mezunu Leyla Aliyeva’nın ilk kişisel sergisine Mersin Sanat Galerisi ev sahipliği yaptı. Toplam 32 eserin yer aldığı ‘Kadın DNA’sı’ isimli resim sergisinde kadın ve kadına ait temel duygu ve düşünceleri felsefi- psikolojik bir bakış açısıyla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kadınlara ait bir şeyler ortaya koymak istediğini dile getiren ressam Leyla Aliyeva, “Kadınların mücadelesine resimlerimle katılmak istedim. Bu sergimde kadınların dünyasını, psikolojik durumlarını, bilinçaltında yatan düşünceleri, istekleri, düşüncelerini ifade etmek istedim. Bana kadın olmanın güzellikleri ilham verdi. Kadınlar başlı başına bir felsefedir ve bu felsefeyi resimlerimle göstermek istedim.” sözlerini kullandı.

Kadınlara yönelik şiddetin son yıllarda arttığını ve buna karşılık kadınların hep birlikte mücadele etmesi gerektiğine de vurgu yapan Aliyeva, “Bu gidişat beni başta bir kadın olduğum için oldukça etkiliyor. Tüm kadınların bir arada durmasını çok isterim. Çünkü bazen fikir ayrılıkları yaşarız. Ancak konu kadına yönelik şiddet olduğunda herkesin bir olması gerekiyor. Geleceğimize, güzelliklere sahip çıkmak gerekiyor. Bu sebeple biz kadınlar bulunduğumuz her alanda, yaptığımız her işte bu mücadeleyi ortaya koymalıyız. Ben de bunu sanatımla yapmaya çalışıyorum.” diye konuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar