Akdeniz Belediyesi, 8 Mart yürüyüşüne katılan kadınların işine son verdi

8 Mart Feminist Gece Yürüyüşüne katıldıkları için mobbinge maruz kaldıklarını iddia eden Akdeniz Belediyesi çalışanı 3 kadın işten çıkarıldı.

Mersinde bu yıl 7.si düzenlenen 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşüne katıldıkları ve etkinliğe dair sosyal medyada paylaşım yaptıkları için mobbinge uğradıklarını ileri süren Akdeniz Belediyesi’nde çalışan 3 kadın personelin dün işine son verildi. Kadınlarla dayanışmak için basın açıklaması yapan Mersin Kadın Platformu bileşenleri ” İşten çıkarılan arkadaşlarımız bir an önce işlerine geri dönmeli” dedi.

“Akdeniz Belediyesi ve ikiyüzlü yaklaşımları”

Mersin Kadın Platformu üyesi Bahar Şofer; bir yanda 8 Mart Kadınlar Günü’nde kutlama mesajı yayımlayıp, kadınlara çiçek sepetleri ve hediyeler yollayan Akdeniz Belediyesi’nin diğer yanda Feminist Gece Yürüyüşü etkinliğine katılan kadınları işten çıkararak ikiyüzlü davrandığını söyledi. Şofer, “7 aylık bebeği için belediye şirketi müdürünün ‘Belediyeye mi sordun doğururken? Evinde otur, çocuğuna bak o halde’ dediği çocuk gelişim uzmanı olan Fatma Kılıç, 8 Mart Kadınlar Günü’nde Feminist Kadın Yürüyüşü’nü sosyal medyada paylaşan evde bakım ve temizlik görevlisi Berivan Akın ile 2018’de haksız gerekçelerle işten çıkarıldıktan sonra mahkeme kararıyla görevine iade edilen Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde peyzaj teknikeri olan Şükran Tamir arkadaşlarımız asla yalnız değildir.” şeklinde konuştu.

“Akdeniz Belediyesi’ni kamuoyuna şikayet ediyoruz!”

Mersin Kadın Platformu olarak haksız ve hukuksuz uygulamanın karşısında susmayacaklarını belirten Bahar Şofer, kadın düşmanlarını teşhir etmeye devam edeceklerini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: Özellikle salgın döneminde işten çıkarmanın yasak olmasına rağmen insan onuruna yakışmayan yollar denenerek ‘kod 29’ ile insanlar işten çıkarılmaktadır. Bu yönetim kabul edilemez. Bu yönteme başvurarak emekçileri işten çıkaran kurumlar da açıkça suç işlemektedir.

İşten çıkarılan arkadaşlarımızın bir an önce işlerine geri dönmelerini sağlayana kadar, biz kadınlar gücümüzün yettiği her alanda size ve antidemokratik uygulamalarınıza karşı sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz.

Bizler burada, İstanbul Sözleşmesini fesih ederek kadın cinayetlerine ve kadına şiddete alenen yol verenleri ve 8 Mart Kadınlar Günü’nde Feminist Kadın Yürüyüşü’ne katıldıkları için 3 kadın arkadaşımızı işten çıkaran Akdeniz Belediyesi’ni ve Akdeniz Belediye Başkanı Muhammed Mustafa Gültak’ı kamuoyuna şikayet ediyoruz.

Paylaş

İlgili Yazılar