“Akdeniz Belediyesi kadınlardan derhal özür dilemeli”

“Akdeniz Belediyesi kadınlardan derhal özür dilemeli”

Feminist Gece Yürüyüşü etkinliğine katılan Akdeniz Belediyesi çalışanı 3 kadının mobbinge maruz kalması sebebiyle Akdeniz Belediyesi’nin tavrını kınayan Mersin Kadın Platformu bileşenleri, kadınlardan derhal özür dilenmesi gerektiğini ifade etti.

Mersin’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yapılan Feminist Gece Yürüyüşü etkinliğine katılan Akdeniz Belediyesi çalışanı kadınlara iş tanımları dışında görev verilmesi ve buna itiraz edildiğinde şirket müdürünün cinsiyetçi söylemlerde bulunması üzerine Mersin Kadın Platformu basın açıklaması yaptı. Akdeniz Belediyesi’ni cinsiyetçi, kadın düşmanı tavrından dolayı kınadıklarını belirten Mersin Kadın Platformu, belediyenin suç işlediğini de ifade etti.

“Mobbing yerine İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayın”

Platform adına konuşan Canan Yüce, Akdeniz Belediyesi’ne İstanbul Sözleşmesi’nden doğan yükümlülüklerini hatırlatarak,” Yaşamlarını savunan kadınlara mobbing uygulamak yerine, İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayın ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayacak, kadına yönelik şiddeti önleyecek politikalar geliştirmek için uğraşın. Mobbing yasalara göre suçtur, suç işlemekten vazgeçin ve derhal kadınlardan özür dileyin.” dedi.

Kadınlar Gültak’a sordu: Kadınlar yürüyüşe katıldıkları için mi sürgün edildi?

Mersin Kadın Platformu; 8 Mart mesajı “Güçlü kadın, güçlü Akdeniz, güçlü Türkiye” olan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a cinsiyetçi söylem ve mobbing iddialarına cevap vermesi için şu soruları sordu:

– Sürgün ile vasıflarının dışında çalıştırmak ile ve “Doğururken bana mı sordun?” gibi cümlelerle mi kadınlar güçlenecek?

– Kadın dayanışmasını büyüten kadınlar cezalandırılarak mı kadınlar güçlenecek? Sadece 8 Mart’ta bilboardlara mesaj asarak, sonrasında da kadın çalışanları sürgün ederek mi kadınlar güçlenecek?

– Yoksa bu uygulama yıllardır kadınların haklarını tırpanlamaya çalışan, kadınların ve LGBTİ+ ların giderek büyüttüğü meşru Toplumsal Cinsiyet Eşitliği mücadelemize her geçen gün daha da sert saldıran siyasi aklın/zihniyetin yansıması mı?

– Arkadaşlarımız 8 Mart’ta 7. Mersin Feminist Gece yürüyüşüne çağrı yaptıkları ve orada oldukları için mi sürgün edildiler?

Yaşam hakkını her koşulda savunmaya devam edeceklerini söyleyen Canan Yüce, “Bizler yaşam hakkımız için, özgürlük için, eşitlik için kurduğumuz dayanışmadan ve mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Akdeniz Belediyesi’nde çalışan kadın arkadaşlarımızın yanındayız.  Hepimiz oradaydık.” şeklinde konuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar