“Atatürk parkını size feda ettirmeyiz”

“Atatürk parkını size feda ettirmeyiz”

MIP’nin Atatürk Parkı’nda denizi doldurarak büyüme projesinin temelleri bugün atıldı. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katılımıyla yapılan temel atma törenine Mersinliler tepki göstererek “Atatürk parkını size feda ettirmeyiz” dedi.

MIP’nin denizi doldurarak limanı genişletme projesinin temelleri tüm tepkilere rağmen bugün atıldı. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da törene katılması sebebiyle kentte ve özellikle sahilde geniş güvenlik önlemleri alındı. CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel, Ali Mahir Başarır, Mersin Sivil Toplum Kuruluşları, doğa aktivistleri ve çevre gönüllüleri Atatürk Parkında bir araya gelerek töreni protesto etti.

“Mersin’in katledilmesine karşıyız”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, yatırıma değil kentin katledilmesine karşı olduklarını vurguladı. Atatürk Parkı’nın peşkeş çekilmesine izin vermeyeceklerini dile getiren Gökçel, “AKP iktidarının Mersin’e layık gördüğü nükleer santral, limanın denizi doldurması, Atatürk Parkı’nın katledilmesi, Alata’nın yok edilmesi, maden amaçlı ormanlık alanların yok edilmesi. Limanda genişletilmek istenen alan tarihi Atatürk Parkı’nın önünü kapatacak alandır. Atatürk Parkı bizim gibi Mersin’de doğmuş, çocukluğu Mersin’de geçmiş, fakir fukaranın denizle ilk tanıştığı yer burasıdır. Burayı kimseye peşkeş çektirmeyiz. Buradan bakana sesleniyorum eğer deniz taşımacılığını ve ülke ekonomisini düşünüyorsan gelirsin bizle beraber kalkınma planında yer alan limanı hayata geçirirsin. Bizler yatırıma karşı değiliz. Biz Mersin’in katledilmesine karşıyız. Atatürk parkını size feda ettirmeyiz.” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanı elini Mersin’den çek!”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise Mersin’i beton kent olarak görmek istemediklerini söyleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi: Mersin’le ilgili bir tasarruf olacaksa Mersinli’ye sorun. Bir firmayı zenginleştirmek için denizimizi doldurmayın. Liman yapılacak yer var. Buradan cumhurbaşkanına bir kez daha sesleniyorum. Mersin’den elini çek! Mersin’i beton olarak görmek istemiyoruz. Bu kirli adımlara devam ederlerse tüm Mersin gerekirse 365 gün bu parkta yatacağız.

Paylaş

İlgili Yazılar