Kadınlar Newrozdan seslendi: İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz

Mersin Kadın Platformu, bugün yapılan newroz kutlamasında İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini belirterek tüm kesimleri sözleşmeyi savunmaya çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü ve Mersin Newroz Tertip Komitesi, Tırmıl Miting Alanı’nda Newroz kutlaması gerçekleştirdi.
HDP Mersin İl Eşbaşkanları Gülbahar Şöfer, gece yarısı kararnamesiyle iktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiğine dikkat çekerek, “biz kadınlar büyük bir mücadeleyle var ettiğimiz taleplerden vazgeçmeyeceğiz” dedi.
Mersin Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Çiğdem Serin, gece yarısı kararnamesiyle iktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiğine dikkati çekerek, kadınlar olarak hakları ve yaşamları için alanlarda olup, mücadele edeceklerini söyledi.

“Yaşamlarımızı ve İstanbul Sözleşmesi’ni savunacağız”

Mersin Kadın Platformu, newroz kutlamasında sahneye çıkıp tüm kesimleri İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya çağırdı. Platform adına konuşan Çiğdem Serin şu ifadeleri kullandı: İstanbul Sözleşmesi, kadınların yıllarca verdiği mücadele sonucunda kazanılmış, meclis kararı ile imzalanmış uluslararası bir sözleşmedir. Uluslararası bir sözleşmeden cumhurbaşkanı kararnamesi ile çıkmak, kadınların iradesinin yok sayılmasıdır. Kadınlar haklarına da hayatlarına da iradelerine de dün olduğu gibi bugün de sokakta sahip çıkacaktır.Yaz ayları İstanbul Sözleşmesi’ne saldırılarla geçti. İstanbul Sözleşmesi saldırıları kadınların barikatına çarptı. Bugün de hayatlarımıza sahip çıkmak için sokaklarda olacağız. İstanbul Sözleşmesi kadınların, LGBTİ+’ların, çocukların yaşam güvencesidir. Her gün 3 kadının öldürüldüğü bir coğrafyada İstanbul Sözleşmesinden çıkmak yaşamları yok saymaktır. İstanbul Sözleşmesi saldırılarına cevabımız net:İstanbul Sözleşmesi bizim, yaşam bizim! Gökkuşağının renkleri altında mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm kesimleri yaşamı, İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya çağırıyoruz. Bugün akşam 18.00’de Kushimoto Sokağında olacağız

Paylaş

İlgili Yazılar