Boşanmak isteyen kadın kurşunların hedefi oldu

Mersin’de bir kadın daha boşanmak istediği için yaralandı. Boşanmak isteyen D.U.’yu bacağından yaralayan şahıs yakalanamadı.

Haberci Gazetesi’nden Ayşenur Önal’ın haberine göre, Akdeniz ilçesi Camiişerif Mahallesi’nde bugün sabah saatlerinde sokak ortasında bir erkek kendisinden boşanmak isteyen D.U.’yu silahla yaraladı. Görgü tanıklarının ifadesine göre; zanlı kadına yaklaşık 10 el ateş etti. 3 kurşun kadının bacağına isabet ederken, vatandaşların polisi ve ambulansı araması ile olay yerine gelen ekipler yaralanan kadını hastaneye kaldırdı. Zanlının ise kaçtığı ve henüz yakalanamadığı öğrenildi.

“6284 SAYILI YASA VE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANMALI”
Yaşanılan olayın ardından açıklama yapan Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Şirin Güner, “Bugün yaşadığımız olay uzun zamandan beri sürekli kadınların maruz kaldığı şiddetin göstergesidir. Bugün bir kadın daha boşanmak istediği erkek tarafından ateşli silahla öldürülmeye çalışırken yaralanmıştır. Mağdur kadının tedavisi devam ediyor. Acil şifalar diliyoruz” sözlerine yer verdi. Güner, “Son olayda bize şunu göstermektedir; kadın talepleri konusunda direttiği zaman, erkeklerin bunun kabul edememesi halinde şiddet ve kadının hayatına son verecek kadar eyleme geçilmektedir. Biz yetkililer 6284 ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması noktasında göreve çağırıyoruz. Kadınların hayatına kast eden olayların yaşanmamasını diliyoruz” dedi. Mersin’de kadına yönelik şiddet vakalarının çok fazla olduğunu söyleyen Güner, “Bir şekilde kadına şiddet son bulmuyor. Bir şeylerin ters gittiğini biliyoruz. Alınan önlemlerin daha sert ve caydırıcı olması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar