BUSE AKIN: “ÖLDÜRÜLMEK İSTEMİYORUM”

Mersin’de evli olduğu erkek tarafından sistematik şiddete maruz bırakılan Buse Akın “Ben ve bebeğimin can güvenliği yok, lütfen yardım edin. Öldürülmek istemiyorum.” diyerek yetkililerden yardım istedi.

Mersin’de evli olduğu Ş.F.A. tarafından darp edilen Buse Akın sosyal medyaya yüklediği bir video ile yardım istedi. Evde çıkan tartışma sonucu Buse Akın’a şiddet uygulayan Ş.F.A. ardından 7 aylık bebeğini 12. kattan sarkıtarak aşağı atmakla tehdit etti. Yaşadıklarını sosyal medyada paylaşıp yardım isteyen Buse Akın, can güvenliğinin sağlanması için yetkililere seslendi.

“BEBEĞİMİZİ 12. KATTAN SARKITIP AŞAĞI ATMAKLA TEHDİT ETTİ”

Olayın yaşandığı gece çıkan tartışmada yüzde 90 engelli Buse Akın’ı darp edip yerlerde sürükleyen Ş.F.A. 7 aylık bebeğini de 12. kattan aşağı sarkıtıp aşağı atmakla tehdit etti.  Yaşadıklarını Kadından Haber’e anlatan Buse Akın, “Bu yaşadığım ilk şiddet olayı değil. Ş.F.A. nişanlı olduğumuz zamandan bu yana bana sözlü, psikolojik ve fiziksel şiddet uyguluyor. Hamile olduğumda da beni şiddete maruz bıraktı, günlerce hastanede yattım.  Evde iki adet ruhsatsız silahı var. Şiddetine karşı bir şeyler yapmaya çalıştığımda beni ve ailemi öldürmekle tehdit ediyor. Olayın yaşandığı gece de alkollü olduğundan dolayı kendisiyle tartışmak istemedim çünkü yapabileceklerini biliyordum. Beni anneme bırakmasını istedim. 7 aylık kızımız uyuyordu. Uyandırmaya çalışınca ona engel oldum. Bunun üzerine beni darp edip yerlerde sürükledi, saçlarım koptu. Polisin kapıya gelmesi üzerine, kızımızı alıp titreyen elleriyle 12. kattan aşağıya sarkıttı ve kapıyı açarsam bebeğimizi aşağı atacağını söyledi.“ şeklinde konuştu.

“ÖLDÜRÜLMEK İSTEMİYORUM”

“Erkekler tarafından öldürülen yüzlerce kadından biri olmak istemiyorum” diyen Buse Akın’a birçok kadın örgütü ulaşıp dayanışma gösterdi. Akın; boşanma davası açacağını, çocuğuyla şiddetten uzak bir hayat yaşamak istediğini dile getirdi.

Paylaş

İlgili Yazılar

Yorum Yap