MERSİN KADIN PLATFORMU ‘PARASIYLA EYLEM’ YAPTI

Yaptıkları eylemlerden dolayı idari para cezası alan Mersin Kadın Platformu üyeleri, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yapmış oldukları basın açıklamasında ‘Paramızla eylem yapıyoruz’ yazılı dövizlerle tepkilerini dile getirdiler.

Daha önce yapmış oldukları üç ayrı eylemden dolayı Mersin Kadın Platformu üyesi yaklaşık 25 kadına binlerce liralık para cezaları kesildi. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini dile getirdikleri basın açıklamasında, kesilen para cezalarına ilişkin konuşan platform üyeleri, “Bir süredir Mersinde yaptığımız eylemlere kesilen idari para cezaları ile kadın mücadelesini susturacaklarını sanıyorlar. Hayır dediği için eski erkek arkadaşı tarafından katledilen Pınar Gültekin eylemine kesilen idari cezaların üzerinden çok geçmeden 18 kadına 5 Ağustos ve 18 Ağustos’ta İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yaptığımız eylemlerden, pandemi de bahane edilerek idari para cezaları kesilmiştir. Pandemiyi ve eylemlerimizi bahane gösterek cezalar kesen devletin görevi kadınların parası ile kasasını doldurmak değil İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere haklarımızı korumaktır Cezalarla, gözaltılarla kadın mücadelesini engellemeye çalışanlara diyecek sözümüz var. Mücadele ile kazandığımız haklarımızı yine mücadele ile savunacağız. Kadın mücadelesini engelleyemeyeceksiniz. Sokakları kadınlara yasaklayamazsınız.” diye tepkilerini dile getirdiler.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Meclisin açılması üzerine ülke genelinde birçok kadın örgütü bulundukları illerde İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerine dair eylem yaptılar. Mersin Kadın Platformu da İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıktıklarını bir kez daha yinelemek için Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform adına konuşan Çiğdem Serin, “Bugün meclis açıldı. Ve biz kadınlar ülkenin dört bir yanında eş zamanlı olarak sokaklarda takipteyiz. Haklarımızdan da hayatlarımızdan da vazgeçmeye niyetimiz yok. İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatacağız. Uyarıyoruz: Sözleşmeye alternatif olabilecek “yerli” bir sözleşme hazırlama ve basına sızan bilgilere göre Erdoğan’ın “biraz gündemden düşürün” uyarısıyla Meclis açıldıktan sonraya bırakıldığı söylenen İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme çalışmalarına karşı takipteyiz. Meclisin yeni yasama yılında İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açmayı aklınızdan bile geçirmeyin.” dedi.

“MÜCADELE ARKADAŞIMIZ BAHAR SERBEST BIRAKILSIN”

HDP Mersin İl Eş Başkanı Bahar Şöfer’in gözaltına alınmasına karşı da tepkilerini dile getiren Mersin Kadın Platformu üyeleri Şöfer’in serbest bırakılmasını talep etti.  Şöfer’in gözaltına alınmasının kadınların özgürlük mücadelesine karşı bir saldırı olduğunu söyleyen Çiğdem Serin, “Tam da idari para cezalarını öğrendiğimiz gün Mersin Kadın Platformu üyesi, mücadele arkadaşımız HDP Mersin İl Eş Başkanı Bahar Şöfer’in da gözaltına alındığını duyduk. Arkadaşımız 3 gündür gözaltında. Baharı ve HDP’ye yönelik operasyonlarla gözaltına alınan kadınları erkek egemen sisteme, erkek şiddetine, çocuk istismarına, kadın cinayetlerine karşı birlikte verdiğimiz mücadeleden tanıyoruz. Bu gözaltı kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine saldırıdır. Gözaltılarla kadın mücadelesini engelleyemezsiniz. Bahar arkadaşımızı ve tüm gözaltıları derhal serbest bırakın.” şeklinde konuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar

Yorum Yap