CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Genç: Eşitsiz düzeni kadınlar değiştirecek

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç siyasette eşit temsilin önemine vurgu yaparak, “Bu eşitsiz düzeni değiştirmek kadınların karar mekanizmalarında çoğalmasıyla mümkün ve bu eşitsiz düzeni değiştirmek için partimize üye olan kadınlarla birlikte mücadele edeceğiz.” dedi.

CHP Mersin Kadın Kolları örgütlenme çalışmalarına partiye yeni kadın üye kaydı ile devam ettiğini belirten İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç; “Kadın Kolları Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka öncülüğünde 81 İldeki örgütlenme çalışmalarımızı Mersin’imizin 13 ilçesinde de partimize yeni kadın üyeler kazandırarak devam ediyoruz. 2021 yılını tamamlarken bu çalışmamıza daha da ağırlık verdik. Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcımla birlikte merkez İlçe Başkanlıklarımızı ziyaret ederek üye olmak için gelen kadınlara eşlik edip, kadın kolları çalışmalarımız ve parti politikalarımız hakkında bilgi verdik.” diye konuştu.

Başkan Genç; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk imzacısı olduğu ‘Siyasette Eşit Temsil’ için verilen Kanun teklifinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatıp, “Bu eşitsiz düzeni değiştirmek kadınların karar mekanizmalarında çoğalmasıyla mümkün olacaktır. Partimize üyelikle başlayan adımınızla memleketteki olumsuzlukların bitmesi ve aydınlık yarınlar kavuşmamızı kolaylaştıracak.” ifadelerini kullandı.

Paylaş

İlgili Yazılar