Bursa’da bir erkek yolda yürüyen kadınlara saldırdı

Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Demetevler Mahallesi’nde alışverişten dönen abla kardeş, Mert D. isimli şahıs tarafından yumruklu saldırıya uğradı.

Kadınlardan biri burnuna aldığı hamleyle yere yığıldı, kardeşiyse çevreden yardım istedi. Olayı gören mahallenin gençleri Mert D.’yi linç etmek istedi. Cadde esnafı linç edilmek istenen şahsı kahvehaneye alarak polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler Mert D.’yi gözaltına aldı.

AA’nın aktardığına göre benzer olaylardan suç kayıtları bulunan Mert D’nin ifadesinde, ‘kadını başka birine benzettiğini, psikolojik rahatsızlığının bulunduğunu ve bu yüzden yumruk attığını’ iddia etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, savcılık sorgusu tamamlanarak tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Bu ilk vukuatı değil

Öte yandan Mert D.’nin daha önce de başka bir kadının arkasından yaklaşarak yumruk attığı ve kaçtığı güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre Mert D.’nin, kısa süre önce bir diş hekimini tırnak makasıyla yaralamış, bölgedeki bir lisede eğitim gören öğrenciyi ise bıçakla yaraladığı, kısa süre cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Paylaş

İlgili Yazılar