Avukatlara toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi verildi

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından avukatlara yönelik düzenlenen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Görüşme ve Yaklaşım Teknikleri ile 6284 Sayılı Kanun Uygulaması Eğitimi ve Atölye Çalışmasının 1. kuru yapıldı.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin nöbet listesinde yer alan avukatların ve stajyer avukatların katılımı zorunlu olan 3 kurda gerçekleşecek olan eğitime,  isteyen avukatlar da katıldı. Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen eğitim, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi Av. Gamze Gazioğlu Zorba’nın moderatörlüğünde, Uzman Pedagog Emel Bozkurt’un sunumuyla gerçekleşti.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay, merkez olarak mağdur kadınlara ücretsiz hukuki destek verirken, nöbet listesinde yer alan avukatların ve stj. avukatların eğitimden geçmiş olması gerektiğini belirterek, “Tabiki hepimiz hukukçuyuz ancak bu işin psikolojik boyutu var. Şiddete uğrayan mağdur kadınlarımız Kadın Hakları Merkezimize büyük bir panikle başvuruyorlar. Öncelikle onları etkin dinleyip çözüm üretebilmemiz için meslektaşlarımızın bu konuda toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını kazanması gerekiyor. Merkez olarak da bu nedenle bu eğitimi düzenledik” dedi.

Eğitimin 3 kurunu tamamlayan katılımcılara sertifikaları düzenlenen törenle takdim edilecek.

Paylaş

İlgili Yazılar