Feriha Temiz katline ses çıkarmak isteyen kadınlara polis engeli

Metin Masat isimli erkek tarafından katledilen Feriha Temiz’in öldürüldüğü yerde basın açıklaması yapmak isteyen Mersin Kadın Platformu bileşenlerine polis engel olarak pankarta el koydu. Uzun süre direnen kadınlar pankartlarını alarak basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Haber-Fatoş Sarıkaya

Mersin Kadın Platformu dün katledilen Feriha Temiz için Özgür Çocuk Parkında bir araya gelerek, katledildiği sokağa kadar yürüyüş gerçekleştirmek istedi. Ancak polis yoğun güvenlik önlemleri alarak, kadınların katliam alanına yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine direnen kadınlar, önce oturma eylemi gerçekleştirdi, daha sonra katliam alanına doğru koşmaya başladı. Bir kez daha kadınların önünü kesen polis, kadınların kendileriyle getirdikleri ve üzerinde “İstanbul Sözleşmesi, mor çizgimizdir. Vazgeçmiyoruz” yazılı pankartına el koydu. Alanda görüntü çeken polislerden birinin platform üyesi bir kadını yakın çekimde görüntülemesi ise, tartışmaya neden oldu. Polisin ikinci müdahalesine karşı da direnen kadınlar, el konulan pankartı geri alarak, burada basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Feriha Temiz isyanımızdır”

Mersin Kadın Platformu adına açıklamayı yapan Çiğdem Göksoy, “Dün sabah saatlerinde Mersin’de katledilen bir kadının, Feriha Temiz’in haberiyle güne başladık. Metin Masat isimli fail sokak ortasında bir kadını ateşli silah ile katledip ardından intihar etti. Şu an bulunduğumuz yerden çok uzak olmayan bir yerde, her gün yaşamak için mücadele eden, başka kadınların ölüm haberlerini duyan kadınlardan bir daha aramızdan alındı.” diye konuştu.

AKP-MHP ittifakının düşmanca politikaları ile kadınların hayatlarını ellerinden alarak failleri korumaya devam ettiğini dile getiren Göksoy “Bir kadının sokak ortasında güpegündüz öldürülmesini bu denli kolay, bu denli meşru hale getiren erkek devlet ve erkek adaletin cezasızlıklarla bu cinayetleri adeta teşvik etmesidir. Sokaklarımızda, evlerimizde, iş yerlerimizde öldürülmemizi münferit olaylarmış gibi göstermeye çalışanlar, hayatlarımıza ve yaşam alanlarımızı gasp edip, her birimizi şiddet sarmalı içine itmek isteyenlerdir.” dedi.

“Tırnağına dokunduğunuz her kadının hesabını soracağız”

Son olarak erkek egemen yapının temsilcileri olan kurum ve kuruluşlara seslenen Göksoy şunları söyledi:  Tırnağına dokunduğunuz her kadının hesabını soracağız. Korkun, buradayız, gitmiyoruz. Erkek kurumlarınızı yıkacak, sağlamadığınız adaleti gün gelecek ellerinizden söke söke alacağız. Feriha Temiz ve katledilen tüm kadınların isyanıyla karşınıza dikileceğiz. İtaat eden, susan, cezasızlık politikalarınızla her gün sindirmeye çalıştığınız ürkek kadınlar olmayı hiçbir zaman kabul etmedik, etmeyeceğiz. Erkek aklınız, erkek devletiniz, erkek adaletiniz ile dil, din, sınıf fark etmeksizin yaşamdan kopardığınız, kirpiğine dokunduğunuz her kadın için hesap soracağız.

Paylaş

İlgili Yazılar