Depremin 40’ıncı gününde kadınlar: Hesabını soracağız!

Mersin’de kadınlar depremin 40’ıncı gününde yitirilen canları anarak, “Sesimizi duymayanları affetmeyecek, bunun  hesabını mutlaka soracağız” dedi.

Kadın Deprem Dayanışması, Özgecan Aslan Meydanında bir araya gelerek, Samandağlı kadınlarla eş zamanlı olarak anma etkinliği gerçekleştirdi. Anmada konuşan Sevcan Rencuzoğulları, “Günlerce enkaz başında hayat verecek bir el bekledik. Günlerce sesini duyduk sevdiklerimizin. Her geçen gün azalan seslerine tanık olduk. Asla unutmayacağız, asla affetmeyeceğiz! Ve hesabını soracağız.” diye konuştu.

Yetkililer yerine vatandaşların yardıma koştuğuna dikkatleri çeken Sevcan Rencuzoğulları şunları söyledi: 
“Sesimizi duyan Anadolu halkları, kadınlar, gençler, yaşatmak için bize koştular. Hep birlikte tırnaklarımızla kazıdık enkazı. Gömülmesek de toprağa acıya, isyana, öfkeye gömüldük. Enkazda donarak ölen çocukları, kadınları, çadırlarını su basmış insanları, sel sularında çırpınan insanları, babasına mesaj atıp şebeke olmadığı için sesini duyuramayan kız çocuğunun hesabını mutlaka soracağız. Biz kadınlar hüznümüzü isyana buladık. Depremi yaşayan bütün illerde yapılanların hesabını soracağız. İnsanca yaşamı birlikte öreceğiz”

Açıklamadan sonra yaşamını yitirenler için meydanda defne yaprağı ve bahhur yakıldı. 

Paylaş

İlgili Yazılar