Mersin’de Newroz yarın kutlanacak

Hazırlıkları tamamlanan Mersin Newrozu’na çağrı yapantertip komitesi, “Gelin bu Newroz’da isyanımızı, öfkemizi hep birlikte haykıralım” diye belirtti. 

Çukurova Bölgesi’ndeki halkların buluşacağı Mersin Newrozuiçin hazırlıklar tamamlandı. “Her der Newroz, her dem azadî” şiarıyla yarın Akdeniz ilçesindeki Tırmıl Miting Alanı’nda gerçekleştirilecek Newroz’a, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin milletvekilleri Fatma Kurtulan, Rıdvan Turan, Kürt siyasetçi Sırrı Sakık, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu üyesi Juliana Gözen katılacak.

HDP Mersin İl Eşbaşkanları Bedriye Kuş, Hoşyar Sarıyıldız ve Newroz Tertip Komitesi Sözcüsü Özgür Çağlar, alanda buluşma çağrısı yaptı. 

Mersin Newroz’a hazır

Newroz Tertip Komitesi Sözcüsü Özgür Çağlar, hazırlıklara dair şunları aktardı: “Vatandaşlarla buluşup bildirilerimizi dağıtıyoruz, kentin muhtelif yerlerine, billboardlara afişlerimizi astık, platform kurulumu hazırlanıyor, katılımcılarımız davet edildi. Her ne kadar bizim için bayram olsa da bu sene depremde yaşamını yitirenlere adanmış bir Newroz olacak. Sokak sokak esnaf gezileri, halk ziyaretleri, araçlardan anonslar yapılıyor. Gelinen aşamada Mersin Newroz’a hazır.”

“Direnişi örgütleyelim”

Valilikten izin çıktığını belirten İl Eşbaşkanı HoşyarSarıyıldız, “İlimizde çalışmalarımız kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.  Depremzedelere adanan bu Newroz’dahalkımızı ceberut anlayıştan hesap sormaya ve 21 yıllık faşizmi yıkmak üzere miting alanına davet ediyoruz. Gelin, hep birlikte günümüzün Dehak’larına, zulme karşı direnişi örgütleyelim ve haklı taleplerimizi hep bir ağızdan dile getirelim. Newroz Piroz be” ifadelerini kullandı. 

Katılım çağrısı

İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş da, tüm Mersin halkını Newroz’adavet ederek, “Gelin bu Newroz’da isyanımızı, öfkemizi hep birlikte haykıralım. Biz hazırız, değerli Mersin halkını ortak taleplerimizi haykırmak için Tırmıl Miting Alanı’na bekliyoruz” dedi.

Paylaş

İlgili Yazılar