DEVA Partisi öldürülen kadınları fidan dikerek andı

Demokrasi ve Atılım Partisi Mersin teşkilatından kadınlar,  8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle her şehirde öldürülen kadınlar kadar zeytin fidanını toprakla buluşturdu.

DEVA Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen başkanlığında gerçekleştirilen etkinliğe Mersin teşkilatı adına İl Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Songül Abdan, Yenişehir İlçe Başkanı Hediye Koçoğlu Dalğıç, ve Mersin ilçe kadın politikalarından sorumlu başkan yardımcıları ve yöneticiler katıldı.

TEMA Vakfı ile birlikte gerçekleştirilen etkinlikte Mersin adına 2015-2021 yılları arasında katledilen 21 kadın için zeytin fidanı dikildi. Tuğba Ateş, Figen Titiz, Seher Özkurt, Leyla Öztürk, Ayşe Yayla, Güleser Çınar, Misline Yılmaz, Nuray Altınay, Emine Demir, Sümeyye Ateş, Şule Bilgin, Zeynep Sarıaydın, Eda Kaymaklı, Leyli Etiz, Ümmü İpek, Gülizar Borak, Kübra Aşkın, Şenay Öz, Süphiye Avşar, Özgecan Arslan, Cemile Ertürkoğlu adına Konya Karabayır Ormanına dikildi.

“Temennimiz bu fidanların ormana dönmemesi”

Katledilen, şiddete uğrayan tüm kadınlar adına diktikleri fidanların sonsuza kadar yaşamasını dilediğini aktaran İl Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Songül Abdan, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününde toplumumuzun en büyük yaralarından birisi olan kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla böyle bir çalışmaya imza atmak istedik. Katledilen her kadın için bir fidan diktik. Temennimiz bu fidanların ormana dönmemesi, kadınlarımızın yaşamasıdır. Kadınlara yönelik her türlü, fiziki, ekonomik ve sosyal şiddete karşıyız. DEVA Partisi olarak kadının eşit ve özgür birey olduğu, insan haklarının ihlal edilmediği, barış ve özgürlüğün var olduğu bir Türkiye ve Dünya için dayanışma ve mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

Fidan dikme etkinliğine katılan DEVA Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Hediye Koçoğlu Dalğıç ise “Kadının eğitim, ekonomik, sosyal durumunun sağlamlaştırılması, her türlü şiddete ve tacize karşı korunması önemli. Bizde DEVA Partisi olarak kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar