Dokumacı Ayşe Ardıç Meslek Hizmet Ödülü aldı

Kızkalesi Rotary Kulübü tarafından geleneksel olarak verilen Meslek Hizmet Ödülünün bu yılki sahibi Mezitli dokumasını yaşatmaya çalışan Kale Mahallesi sakinlerinden Ayşe Ardıç oldu.

Yoğun ilgi gösterilen ödül töreni Kale Mahallesi’nde yapıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Rotary Kulüpleri 2430. Bölge Guvarnörü Serhan Antalyalı, Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Zehra Korkmaz, Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, Mezitli Soroptimist Kulübü Kurucu Başkanı Sembol Tarhan, mahalle muhtarları, Kale Mahallesi sakinleri ve üretici kadınlar katıldı.

“Atalarımızın, annelerimizin geleneğini sürdürmeye çalışıyoruz”

Ödülünü alkışlar arasında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’dan alan Ayşe Ardıç, Atalarımızın, annelerimizin geleneğini sürdürmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de bizlere maddi ve manevi anlamda desteğini esirgemeyen Başkanımız Neşet Tarhan’a Mersin Üniversitesi ile geliştirdikleri proje ile Mezitli dokumasının yeniden canlanmasını sağlayan Sayın Sembol Tarhan hanımefendi ve tüm Mezitli Soroptimist Kulübü üyelerine, beni bu ödüle layık gören Kızkalesi Rotarty Kulübü Başkanı Sayın Zehra Korkmaz ve üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.  

“Bu ödülü bu geleneği sürdürmeye çalışan tüm kadınlara veriyoruz”

Rotary kulübü olarak unutulmaya yüz tutmuş meslekleri desteklemek amacıyla hizmet ödülü verdiklerini ifade eden Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Zehra Korkmaz, “Ayşe Ardıç hanımefendinin, geleneğini ve mesleğini sürdürme ısrarı hepimizi çok etkiledi. Kendisine bu yılın Hizmet Ödülünü vermeyi uygun gördük. Ayşe teyzemiz Mezitli Dokumasını sürdürmeye çalışan ekibin en tecrübelilerinden birisi. Aslında biz bu ödülü bu geleneği sürdürmeye çalışan tüm kadınlarımıza veriyoruz. Ödülümüzün; daha büyük başarılar getirmesini ve aynı zamanda geriden gelen kuşak için de teşvik edici olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

“Üreten kadınların gücüne güç katacağız”

Konuşmasında; geleneklerin yaşatılmasının önemine dikkat çeken Solinova Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, “Elbirliği ile geleneklerimizin çok değerli ve doğayla barışık üretimlerinin devam ettirilmesi için çalışacağız. Biz de Solinova Üretici Kadın Kooperatifi olarak üreten kadınlarımızın gücüne güç katacağız. Bu sayede Dünya Mezitli Bezini tanıyacak ve Mezitlili kadınların geleneklerini yaşatması için verdiği mücadeleyi ayakta alkışlayacak” dedi.

“Başarı kazanmak için üretim alanlarından dünyaya açılmalıyız”

Üreten kadınların Dünya genelinde tanınır hale geldiğine vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Üretim yapmak kadar üretime gerçek değerini kazandırmak son derece önemlidir. Kale Mahallesinde kalarak başarı sağlamamız mümkün olamıyor.  Biraz daha büyük düşünerek, bugünün dünyasında üretimleri daha geniş kitlelere ulaştırmak gerekiyor.  Bizler sizlerin daha iyi üretim yapabilmeniz için elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız. Mezitli’nin her bölgesinde üretimlerinizi değerlendirmek için yeni yerler açabiliriz” dedi.

Paylaş

İlgili Yazılar