Fail Musa Orhan yarın hakim karşısına çıkacak

18 yaşındaki İpek Er’e tecavüz eden ve intihara sürüklenmesine neden olduğu halde tutuksuz yargılanan uzman çavuş Musa Orhan yarın hakim karşısına çıkacak.

Siirt’te görev yapan uzman çavuş Musa Orhan, 18 yaşındaki İpek Er’i günlerce alıkoymuş ve o sırada genç kadına cinsel saldırıda bulunmuştu.  İntihara sürüklenen İpek Er, 18 Ağustos günü yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesine yenik düşmüştü. Sosyal medyada tepkilerin yükselmesi sonucu fail erkek tutuklanmış ancak bir hafta sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. İpek Er’in Musa Orhan tarafından uğradığı nitelikli cinsel saldırıya ilişkin dosyanın ilk duruşması yarın saat 13.35’te 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Kadınlar davanın peşini bırakmayacak

Rosa Kadın Derneği, sosyal medyadan yaptığı çağrı ile gerçek adalet sağlanıncaya kadar davanın takipçisi olacaklarını belirtti. Musa Orhan’ın serbest bırakılmasına karşı tepkilerin de dile getirildiği çağrıda, “Musa Orhan hakkında nitelikli cinsel saldırı suçundan iddianame tanzim edilerek kamu davası açılmış ve Adli Tıp Kurumu raporunda belirtilen bulgular doğrultusunda yargılanmayı yapacak mahkemeden şüphelinin tutuklanması talep edilmiştir. Bir hafta tutuklu kalan uzman çavuş Musa Orhan serbest bırakıldı. Bunun anlamı hukuk düzenin erkek egemenliğe hizmet ettiğidir. Bizler erkek adalet değil, gerçek adalet sağlanıncaya kadar davanın takipçisi olacağız.  Bizler kadın kimliğimize, toprağımıza, kültürümüze, dilimize ve tarihimize sahip çıkmak için orada olacağız.” ifadelerine yer verildi.

Paylaş

İlgili Yazılar