Kadın öğretmenlere “dekoltenin de dekoltesi” şikayeti!

Mersin’de bir velinin, kadın öğretmenlerin ‘dekoltenin de dekoltesi şeklinde giyindiği’ iddiası üzerine Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okula resmi yazı göndererek iddiaların incelenmesi talimatını verdi. Bu talimatın kabul edilemez olduğunu söyleyen Mersin Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Gülperi Fatih, “Toroslar İlçe Milli Müdürlüğü’nün bu sözde şikayet karşısında bilgi istemesi kadınlara karşı yapılan baskıcı zihniyetin gücünü nerden aldığını göstermektedir.” dedi.

Haber- Fatoş Sarıkaya

Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne CİMER üzerinden kadın öğretmenlerin giyimi ile ilgili “dekoltenin de dekoltesi giyim tarzı olduğu, mini etekli öğretmenlerin ergenlik çağındaki öğrencilerin karşısında nasıl bir eğitim verebildiği, yarınlarımızın geleceği erkek ve kız öğrencilerimiz öğretmenlerimizi örnek aldığı” iddiaları ile yapılan şikayet hakkında okul idaresinden bilgi vermesi istendi. Konu ile ilgili Kadından Haber’e konuşan Mersin Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Gülperi Fatih, kadın öğretmenlerin kıyafetleri üzerinden nasıl bir eğitim vermeleri gerektiğinin tartışma konusu olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

“İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tutumu kabul edilemez”

Toroslar İlçe Milli Müdürlüğü’nün yapılan şikayet karşısında bilgi istemesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Gülperi Fatih, “Okuldan bilgi istenmesi kadınlara karşı yapılan baskıcı zihniyetin gücünü nerden aldığını göstermektedir. Bu sözde şikayetin ciddiye alınması biz kadınların eğitimci kimliğimizle yaşadığımız alanlardaki duruşumuz ve mücadelemize nerelerden başlamamız gerektiğini de ortaya koymaktadır. Çocukların sağlığı, okulların hijyeni, çocukların uzaktan eğitimle ilgili yaşanan mağduriyetleri gibi pek çok sorunun altından kalkmaya çalışan eğitim emekçisi kadınların kıyafeti üzerinden nasıl bir eğitim vereceğini tartıştırmak kabul edilebilir bir durum değildir. Bu tarz bir yaklaşım hiç kimsenin haddi de değildir.” ifadelerini kullandı.

“Bizler kıyafetimizi değil, sizler zihniyetinizi değiştireceksiniz”

Eğitim-Sen olarak, eğitim emekçisi kadınların böylesine zor bir süreçte ahlaki değerler üzerinden tartıştırılarak yıpratılmaya çalışılmalarını kabul etmediklerini dile getiren Gülperi Fatih, “Kadın eğitim emekçileri olarak, şiddetin tüm türlerinin kime yapılırsa yapılsın bütün kadınlara yapıldığının farkındayız. Bu bilinç ve mücadele içerisinde; cinsiyetçi söylem ve eğitim politikalarına karşı görev yaptığımız bütün okullarda çocuklarımızın ahlakın gerçek değerleri ile yetiştirilmesinde, ahlakın kadın üzerinden tanımlanarak kadının metalaştırılmasına karşı eşitlik ve özgürlük temelinde bir yaşam kurmak için mücadele eden nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Bizler kıyafetimizi değil, sizler zihniyetinizi değiştireceksiniz” şeklinde konuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar