HDP ve TJA: “Kadınları susturamayacaksınız”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş’un, AKP ve MHP’li üyelerce engellenmeye çalışılması üzerine HDP Kadın Meclisi açıklama yaptı. “Bu saldırılar kadın belediyeciliğinin kazanımlarını tasfiye etme girişimleridir. Ancak kadınları susturamayacaksınız” diyen Kadın Meclisleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni bu olay karşısında tavır almaya çağırdı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile ilgili yapılan görüşmeler üzerine söz alan HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş “Doğa ve hayvan düşmanlarını arıyoruz. Onlar aslında bu mecliste” ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine AKP ve MHP’li üyeler Bedriye Kuş’un üzerine yürüyerek, konuşmasını engellemek istemişlerdi. Olaya ilişkin açıklama yapan HDP Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA), “Bu saldırıların amacı kadın mücadelesini, kadın kazanımlarını, bin bir emekle var ettiğimiz yeni yaşam umudunu ortadan kaldırmak ve toplumu erkek egemen tekçi zihniyete mahkum etmektir. Rantın, talanın, çürümenin topluma ve kadına düşman politikaların diğer adı olan AKP-MHP faşist iktidarı; dün bir kez daha kendini mersin büyük şehir belediye toplantısında göstermiştir.” dedi.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi bu saldırı karşısında tavır almalıdır”

Mecliste yapılmış olan saldırının tek bir kadına yönelmiş gibi görünse de aslında tüm kadınları susturmayı, kontrol altına almayı hedeflediğini belirten kadınlar, Büyükşehir Belediyesi’ne de tavır alması için çağrı yaptı. HDP Kadın Meclisleri ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) adına konuşan HDP İl Eşbaşkanı Bahar Şöfer, “Bu saldırılar, kadın mücadelemizi hedeflemekte, kadın kazanımlarımızı gasp ederek, politikleşen, iradeleşen tüm kadınlara dönük saldırıdır. Kadın dostu şehirleri doğayı hayvani yok ederek değil, kadınlarla işbirliği yaparak var ederiz sözünü hatırlatmak istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni bu durum karşısında tavır almaya davet ediyoruz. ” ifadelerini kullandı.

“Erkekleri rahatsız etmeye devam edeceğiz”

Bedriye Kuş’un konuşmasının engellenmeye çalışılmasına karşın ne mecliste, ne de yaşamın hiçbir alanında kadınların susmayacağını söyleyen Şöfer, Bulunduğumuz her alanı kadınların çocukların yaşam alanına çevireceğiz. Biz direnen  kadınlar var oldukça doğayı tahrip edemeyeceksiniz. Kadınların kuracağı  demokratik ve adil bir ülkeyi hep birlikte inşa edeceğiz. Kurduğumuz sözle sarsılan ve ayağa kalkan siz erkekleri rahatsız etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar