GÖZALTINDA BULUNAN HDP İL EŞBAŞKANI GÜLBAHAR ŞÖFER SERBEST BIRAKILDI

HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer ve HDP PM üyesi Barış Karabıyık serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer ve HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Barış Karabıyık, serbest bırakıldı. Şöfer ve Karabıyık, 28 Ağustos’ta parti binası önünde siyasetçilere dönük gözaltı operasyonlarına tepki göstermek için “Duran insan” eylemi gerçekleştirmişti. Duran insan eyleminden sonra gözaltına alınan Şofer ve Karabıyık’a Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından “Örgüt üyeliği” suçlaması ile adliyeye sevk edildi.

“SUÇLAMALAR SOYUT İDDİALARDIR”

Mersin Adliyesi’ne sevk edilen Şöfer ve Karabıyık, savcılığın dosyayı kâğıt üzerinden incelemesinin ardından adli kontrol şartı ile 2. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada konuşan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, üzerine atılı suçlamaları reddetti. Şöfer, 1 yıldır HDP il eşbaşkanı olduğunu belirterek, gözaltına alınmalarına gerekçe olan eylemin parti binalarının önünde gerçekleştiğini ve bunun suç teşkil etmediğini söyledi. Ardından söz alan Şöfer’in Avukatı Figer Alp ise, müvekkilinin siyasi bir partinin eşbaşkanı olduğunu belirterek, içinde yer aldığı eylemlerin legal olduğunu ifade etti. Müvekkilinin üzerine atılı suçun tamamen soyut iddialar olduğunu dile getirerek serbest bırakılmasını istedi.HDP PM üyesi Barış Karabıyık da üzerine atılı suçlamayı reddederek serbest bırakılmayı talep etti.

ŞÖFER VE KARABIYIK ADLİ KONTROL İLE SERBEST BIRAKILDI

Savunmaların ardından karar veren hakim Şöfer ve Karabıyık’ın haftada iki gün en yakın karakola giderek imza atmasına ve yurtdışı yasağı adli tedbir kontrolleri vererek serbest bıraktı.Şöfer ve Karabıyık adliye önünde bekleyen partililerce alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Adliye önünde kısa bir açıklama yapan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Mehmet Alış, gözaltıların hukuksuz olduğunu belirterek, “Bu baskılar HDP’yi yıldırmayacak. Bundan sonraki demokrasi mücadelesini daha güçlü devam ettireceğiz” dedi.

Kaynak: MA

Paylaş

İlgili Yazılar

Yorum Yap