Kadınlar Mersin’den seslendi: Kadın mücadelesi yargılanamaz

TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan’a verilen 30 yıllık ceza Mersin’de protesto edildi.

Mersin’de de Tevgera Jinên Azad (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan’a “örgüt üyeliği”nden 2 kez olmak üzere toplam 30 yıl hapis cezası verilmesi protesto edildi. HDP Mersin İl Örgütü binası önünde yapılan açıklamaya TJA aktivistleri ile HDP Kadın Meclisi ve Mersin Kadın Platformu bileşenleri katıldı.

İl binasını ablukaya alan polisler, açıklamaya izin veremeyeceklerini belirtti. Kadınların ısrarıyla polis geri çekilerek, açıklama yapıldı. “Kadınlar için adalet” pankartın açıldığı açıklamada “Jin jiyan azadi” sloganı atıldı.

Açıklama metnini okuyan TJA aktivisti Havva Tekin Ölmez, “Kadına şiddetin,yoksulluğun,ırkçılığın giderek arttığı bu dönemde kadın mücadelesi yürüten kadınların engellenmesi iktidarın kadın düşmanı politikalarının yansımasıdır. Mücadele eden Kürt kadınlarına yönelik baskıların tek sebebi haklı ve meşru mücadele geleneğidir” diye konuştu.

“Sarayda saltanat sürenler kadınlardan korkuyor”

Kadın mücadelesi, tarihi mirasından aldığı güçle bugün kadın özgürlük mücadelesinin öncülüğünü gururla yaptığı ifade eden Ölmez, “ Onyıllardır her türlü zulme, katletme, kaçırma, tutuklama, korkutma ve sindirme çabalarına karşı erkek egemenliğine boyun eğmeyerek özgür kadın iradesini yaşamın her alanında yaşatmaya devam etmektedir. Siyasal alanda varlık bulduğu ilk andan itibaren yaşamın olduğu kadar siyasetin de rengini değiştiren Kadın Özgürlük Mücadelemiz her türlü yıldırma politikasına karşı doğru bildiği yoldan ayrılmamıştır. Kürt kadın hareketinin sokaklarda evlerde iş yerlerinde kısacası yaşamın her alanında barışı ve özgürlüğü yaşatan kadın rengiyle can bulduğunu bilmekteyiz. Bundan sebeptir ki erkek devlet, saraylarda saltanat sürenler en çok kadının sesinden ifadesinden varlığından korkmaktadır. Bu korkuyla yıllarca akıl almaz yöntemlerle kadın mücadelesini geriletmek için ellerinden geleni yaptılar. Kadına şiddetin,taciz,tecavüz ve katliamların faillerini, Musa Orhanları devlet korumasına alıp serbest bırakırken erkek ve devlet şiddetine karşı çıkan kadınları tutukladılar” dedi.

“Kürdüz kadınız buradayız demeye devam ediyoruz”

Gökkan’a verilen cezanın geçmiş politikaların devam niteliğinde olduğunu belirten Ölmez sözlerine şöyle devam etti: TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’a hukuki hiçbir alt yapıya dayanmayan gerekçelerle 30 yılı aşkın hapis cezası verildi. Kürdüz, Kadınız, Buradayız demekten vazgeçmediği, erkek devletin baskılarına boyun eğmediği ve örgütlü kadın mücadelesinden yılmadığı için Ayşe Gökkan’a verilen bu cezanın çürümüş sistemin korku duvarlarını inşa etme çabası olduğunu çok iyi biliyoruz. Susturamadığı ve bastıramadığı tek kesimin kadınlar olduğunu gören devlet aklının adeta intikam alırcasına bir yaklaşım sergileyerek kadın mücadelemize ve örgütlü kadın gücümüze verdiği mesajı görüyoruz.

Büyüyen mücadelemiz sarayları yıkacak faşizmin karanlığından herkesi kurtaracaktır. Kimliğimizden ve mücadelemizden bizi vazgeçiremeyeceksiniz. Bugün meşru ve haklı mücadelemizi yargılamak isteyen mahkemeler yarın kendi hukuksuz yargılamalarıyla yüzyüze kalacaklardır. Bizler biliyoruz ki yargılanan sizler, özgür olan bizler olacağız! Biz kadınlar olarak, Ayşe Gökkan’a verilen hapis cezasını yok hükmünde sayıyor, yoldaşımızın direnişini her mekanda büyüterek, Kürdüz kadınız buradayız demeye devam ediyoruz. Kadın mücadelesi yargılanamaz.

Paylaş

İlgili Yazılar