Mersin’de Dünya Çiftçi Kadınlar Günü buluşması

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafından düzenlenen Dünya Çiftçi Kadınlar Günü dolayısıyla Mersin’in dört bir yanından üretici kadınlar bir araya geldi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen buluşmaya, Başkan Seçer ve Meral Seçer’in yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik’in eşi Oya Gedik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi ve İstanbul Vakfı Gönüllüsü Dilek İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın eşi Nuray Karalar, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in eşi Yeşim Antmen, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın eşi Sembol Tarhan, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediye bürokratları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ile 13 ilçeden kadın üreticiler katıldı.

Etkinlik öncesinde İstanbul Vakfı tarafından kız çocuklarına eğitim desteği sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Büyüt Hayalleri Projesi” kapsamında Mersin’de bulunan Dilek İmamoğlu, Nuray Karalar ve Meral Seçer’le birlikte Başkan Seçer’i makamında ziyaret etti. Ziyarete İstanbul Vakfı Genel Müdürü Perihan Yücel ile İstanbul Vakfı Koordinatörü Büşra Kiriş de katıldı.

“Kadının güçlenmesi için kooperatifleşme en güzel yollardan biri”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Dünya Çiftçi Kadınlar Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, kadınların birçok alanda çok yoğun çalıştığını ancak emeğinin karşılığını alamadığını söyleyerek, “Kadınların karar mekanizmasında, sözünün geçmesi konusunda çalıştıkları kadar bir etkilerinin olmadığını gördüm. İşte kadının karar mekanizmasında olması, sosyal, ekonomik ve kültürel yönden güçlenmesi için kooperatifleşme en güzel yollardan biri” dedi. Kooperatifleşmenin temel ruhunun Anadolu kadını ve kültüründe bulunduğunu, imece usulü çalışmanın bunun en güzel örneği olduğunu ifade eden Meral Seçer, kırsaldaki kadınların kalkınabilmesi için kooperatifleşmenin önemine dikkat çekti. Seçer, bu alana adım atmak isteyen kadınlara mevcut kooperatifler ve kurumlarla görüşmeleri önerisinde bulundu.

Başkan Seçer: “Ben kadınların, çocukların tarafındayım”

Etkinlikte konuşan Başkan Vahap Seçer, salonun enerjisinin çok yüksek olduğunu vurgulayarak, “Çünkü burada üreten insanlar var. Aslında kadın dediğiniz zaman boğazım düğümleniyor. Çok seviyorum kadınlarımızı. Ben ayrımcıyım. Ben kadınların tarafındayım, ben çocukların tarafındayım, birinin koluna girip kendisine destek olmasına ihtiyacı olanın yanındayım. Zaten güçlü ayakta duruyor, güçlünün bizlere ihtiyacı yok ama sizlerin var. Kadın çok anlam ifade ediyor. Kadın işçidir, kadın çiftçidir, kadın girişimcidir, kadın hayatın her alanında var. İşçidir, en ağır ev kadını, ev işçisi. Daha ağır iş var mı? Tarlada işçi, atölyede işçi, fabrikada işçi, bahçede, serada, ahırda, ağılda hem çiftçi hem işçi. Birkaç mesleği birden yapıyor ve girişimci” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Seçer ve protokol üyeleri, üretici kadınlara çiçek verdi.

Paylaş

İlgili Yazılar