Kadınlar Tarsus’tan seslendi: Uyuşturucu ve tecavüz çetelerine izin vermeyeceğiz!

Tarsus’ta uyuşturucu çeteleri tarafından kadın ve çocukların cinsel şiddete maruz kalıp, madde kullanımı ve seks işçiliğine zorlanmasına Mersin ve Tarsus Kadın Platformu tepki göstererek hükümeti göreve çağırdı.

Mersin ve Tarsus Kadın Platformları; Tarsus’ta Meyve sebze paketleme depolarında çalışan kadın ve çocukların uyuşturucu tacirleri ve çeteler tarafından uyuşturucu maddeler verilip, tecavüz edilerek seks işçiliğine zorlandığı iddiayla basın açıklaması yaptı.

Tarsus Yarenlik Alanında bir araya gelen kadınlar, “Tecavüze, çocuk istismarına, cinsel şiddete, uyuşturucu çetelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

Tarsus’ta neler oluyor?

Tarsus’ta 2 yıl önce çalıştığı fabrikada H.T. tarafından uyuşturucu çetesi tarafından seks işçiliğine zorlanan T.A. kadın kurumuna başvurup destek istemişti. Bunun ardından Tarsus’ta uyuşturucu çetelerinin çok sayıda kadın ve çocukları madde kullanımı ve seks işçiliğine zorladığı açığa çıktı.

Konu ile ilgili platformlar adına konuşan Çiğdem Göksoy, uyuşturucu ve tecavüz çetesinin çektikleri videolarla kadınları ve genç erkekleri tehdit ettiğini söyleyerek, ” T.A. uyuşturucu verilerek tehditle para karşılığında cinsel ilişkiye zorlandı. Soruşturma şuan devam ediyor. Bu konuda henüz dava bile açılmamışken, Tarsus tarım sektörünün depolama alanında çalışan 15 yaşında bir çocuğa, çalıştığı iş yerinde hap verilerek kaçırıldığı, sonrasında tecavüz edilerek yol kenarına atıldığı bilgisini aldık. Bu çocuğun yaşadıklarının ilk olmadığını biliyoruz ama son olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kadınlardan hükümete çağrı

Suç çetesinin bir an önce durdurulması için hükümete çağrıda bulunan Göksoy,” İş güvenceli ve güvenli bir ortamda çalışmak her yurttaşın hakkı iken kadınlar ve çocukların iş ortamında yaşadıkları bu durum kabul edilemez. Kadınları ve çocukları hedef alan suç çetesinin durdurulması için adli makamları ve hükümeti görevini yapmaya çağırıyoruz. Bizler de bu durumun takipçisi olacağımızı, susmayacağımızı ve seks işçiliğine zorlanmaya, uyuşturucu çetelerine, tecavüze geçit vermeyeceğimizi ilan ediyoruz.” şeklinde konuştu.

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan da benzer olayları yaşayan kadınların sesini mecliste duyuracağını, olayın sonuna kadar takipçisi olacağını dile getirdi.

Haber- Fatoş Sarıkaya

Paylaş

İlgili Yazılar